Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Balkongerna blev både större och dyrare än vad vi beslutat om

På grund av ordförande och styrelses slarv blev våra inglasade balkonger större än vad vi bestämt på årsmötet, och därmed också dyrare. Nu har förtroendet för bostadsrättsföreningen Slotte sjunkit betydligt skriver "Besviken medlem".

HSB:s balkonger på Hotellgatan i Ljusdal blev större än vad som hade bestämts från början. Det var sagt att utbyggnaden skulle bli 50-60 cm på årsmötet 2018, vilket vi röstade om. På visningen hösten 2018 stod det klart att utbyggnaden ökat till 110 cm, vilket medlemmarna inte fått veta innan.

På årsmötet i maj 2019 fick vi veta att hyran skulle öka med 620 kronor från och med 2020. Detta för att inte ordförande och styrelse varit på banken och kollat upp lån etcetera innan.

Föreningen har varit så bra i flera år innan, men nu har förtroendet sjunkit betydligt.

Besviken medlem

SVAR DIREKT: Vid årsmötet 2018 togs motionen om utbyggnad och inglasning av balkonger upp första gången. Det medlemmarna röstade om den gången var om styrelsen skulle fortsätta med arbetet och ta fram förfrågningsunderlag och infordra anbud. En majoritet av årsmötet beslutade att styrelsen skulle jobba vidare med utbyggnaden. Någon storlek på balkongerna fanns varken i motionen eller i beslutet från detta tillfälle.

Under hösten framtogs förfrågningsunderlag och togs in anbud. Den entreprenör som styrelsen förordat hade visning på området på kvällen den 31 januari, där de byggt upp en fullskalig balkong, för att visa hur den skulle bli. Vid extra stämman i mitten av februari 2019 antogs framtaget förslag till nya balkonger.

Styrelsen informerade i julbrev 2018, den valda entreprenören informerade i början av januari 2019 och styrelsen åter igen våren 2019, utöver den extra stämma som hölls februari 2019.

På årsmötet 2019 beslutades om ett balkongtillägg om 620 kr/mån från 2020.

Styrelsen i Brf Slotte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel