Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Badhuset i Hudiksvall behövs för folkhälsan, integrationen och simkunnigheten – rösta nej till nedläggning!

 
Hudiksvalls badhus utreds för nedläggning
Visa alla artiklar

Politiska beslut ska tas utifrån korrekta underlag och inte utifrån myter och fantasier. En objektiv utredning, juni 2019, konstaterar att badhuset i Hudiksvall är i gott skick och kan drivas i minst tio år till, skriver Lars Berglund, Vänsterpartiet.

Annons

Badhuset i Hudiksvall är nedläggningshotat. M och S beslutade den 18 december att föreslå fullmäktige en nedläggning. Beslut kommer att tas 24 februari.

En objektiv utredning, juni 2019, konstaterar att badhuset är i gott skick och kan drivas i minst tio år till. Ordförande i fritids- och kulturnämnden Nina Burchardt påstår, helt felaktigt, att betongen luckras upp i bassängen och att armeringen rostar. Chefen för tekniska påstår att personalen kånkar hinkar med klor i trappor.

– Det slutade vi med redan på 1980-talet. Nu fylls kloret upp med hjälp av en tankbil, berättar fd badmästaren Lars-Börje Hellberg.

Detta är bara några felaktigheter i beslutsunderlaget. Politiska beslut ska tas utifrån korrekta underlag och inte utifrån myter och fantasier.

Badhusen behövs för folkhälsan, integrationen, simkunnigheten och välmåendet.

M och S har en skör majoritet i kommunfullmäktige. Hoppas att fler än fullmäktigeledamöterna från Vänstern, Centern, Kristdemokraterna och Liberalerna är framsynta och förnuftiga nog för att rösta nej till en nedläggning den 24 februari 2020

Lars Berglund, Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel