Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att våga ta parti för sjukvården

2021 och sjukvårdens utmaningar är ännu mer i fokus. Men problemen är ungefär detsamma. Men så är det med den politiska majoriteten med den har inte förändrats. Sjukvården har svårt att rekrytera vårdpersonal, långa vårdköer och stängda vårdplatser. Sjukvårdens personal har för mycket administrativa uppgifter och detta tar viktig patienttid i anspråk.

Att då som medborgare våga ta parti för sjukvården är viktigt. Det behövs att man som medborgare funderar om vi kan få en sjukvård som är bättre och om det blir andra partier som styr. Politiken har påverkan på sjukvårdens utveckling. Det finns en politisk vilja som styr mot mål och dit når man inte.

Sjukvården behöver en politisk ledning som lyssnar på sin vårdpersonal och som ser vad utmaningarna är. Förutsättningarna för en bra arbetsplats och att söka jobb inom vården i vår region är att man trivs på sitt jobb.

Sjukvårdspartiet Gävleborg (SvG) vill se en ny majoritet som styr sjukvården och regionens utvecklingspolitik med nya ögon. Målet måste vara att vår region ska vara så bra att jobba i så man inte vill jobba åt bemanningsföretag.

SvG tror på att bygga en ny kultur där vårdens behov verkligen kommer till politikens kännedom och att man noga följer upp hur man som personal ser på regionens ledarskap.

Där för måste man våga ta parti för sjukvården, Sjukvården är så mycket mer än bara sjukvården, det är som en egen stad i staden där ett sjukhus finns. Allt måste fungera alla dagar hela tiden, det är alltid några vakna på ett sjukhus, det är många som tar parti för sjukvården på olika sätt men SvG Sjukvårdspartiet är det enda partiet som verkligen på allvar tar just parti för sjukvården.

Man måste förstå vad vårdens personal vill och sedan skapa förutsättningarna för att få en regional personalutveckling som blir den bästa.

Sjukvårdspartiet Gävleborgs styrelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel