Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att snåla in på rehabträning kan få allvarliga konsekvenser för strokedrabbade

Enbart träning i hemmet efter en stroke kan aldrig fullt ut ersätta den professionella rehab-träningen på ett träningscenter, skriver Kjell Öhrström.

Vid stroke är det av yttersta vikt att man får rehabträning omedelbart och med rehabträning menas just rehabträning. Om den sker professionellt så har du goda chanser att fullt ut återhämta dig.

Det finns speciella träningscenter runt om i landet och även i regionen, men man väljer av kostnadsskäl oftast att rehabträningen skall ske hemma genom exempelvis ”gångträning mellan sängen och toaletten”. Detta oförstånd från regionens politiker och tjänstemän får mycket allvarliga konsekvenser och ett lidande för den som fått stroke.

Jag har allt för många exempel bland släktingar och vänner som aldrig hämtat sig från stroke på grund av brister, avsaknad av rehabträningen.

Kjell Öhrström , tidigare kommunchef Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel