Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att låta Ljusdals kommun ta över Arbetsförmedlingens service? Ett av det mest ogenomtänkta förslag jag hört!

Artikel 25 av 27
Arbetsförmedlingens neddragningar i Hälsingland
Visa alla artiklar

Ljusdals kommun skulle inte klara att ta ansvar också för arbetsförmedlingens service, skriver Fredrik Röjd. Det räcker med att studera hur man sköter sina övriga uppgifter För att finansiera det hela skulle det sluta med att man får skära ner på den personal som borde jobba med den faktiska arbetsförmedlingen.

Förslaget att Ljusdals kommun ska ta över delar av Arbetsförmedlingens arbetsuppgifter måste vara ett av de mest ogenomtänkta förslag jag har hört om på länge.

Läs också artikeln: Kommunen vill ta över när Arbetsförmedlingen skär ner: "Utökning av kommunens service"

Det räcker med att studera hur Ljusdals kommuns sköter sina övriga uppgifter för att kunna konstatera det. Skulle arbetsförmedlingsverksamheten tas över av kommunen kommer följande högst troligt att ske: först ska en ansvarig chef för verksamheten anställas, sedan måste denne ha både en biträdande chef och en assistent. Sedan skulle den ansvariga politikern behöva ha ett högre arvode för vederbörande skulle hävda att den behöver tjänstgöra 24 timmar om dygnet. Därtill behöver man säkerligen ta in ett antal konsulter som mot stora fakturor ska informera de ansvariga om vad arbetsförmedlingsverksamhet går ut på.

Därefter kan vi räkna med ett antal internationella studieresor för de politiska topparna också, ni ska inte tro att det är nog att åka till exempelvis Bräcke, utan det ska vara exklusiva resmål som Skottland eller Kanada. För att finansiera det hela får man skära ner på den personal som borde jobba med den faktiska arbetsförmedlingen.

Nu tror säkert många läsare att jag raljerar eller ironiserar, och jag önskar verkligen att det vore så, men det jag har återgivit är ungefär den faktiska utvecklingen som under de senaste åren har skett inom Ljusdals kommuns skolväsende. Jag tror inte att det skulle bli på något annat sätt när det gäller arbetsförmedlingsverksamheten.

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel