Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att lägga ned badhuset vore en spik i foten på möjligheten att utveckla Hudiksvall

 
Hudiksvalls badhus utreds för nedläggning
Visa alla artiklar

En centralort utan badhus är en styggelse och definitivt en spik i foten på de utvecklingsaktiva krafter som vill skapa möjligheter för kreativa människor att etablera sig i Hudikområdet. Politikerna har snärjt in sig i siffertänkande och förlorat det mänskliga omdöme som det finns gott om hos Hudikborna i övrigt, skriver Jarl Karén.

För inte särskilt länge sedan var kommunledningen i Hudiksvall verkligen på bettet. Man skissade och planerade för att bli ett aktivt levande och ledande Glada Hudik med 50 000 innevånare. En tidig aktion för att skapa en inbjudande atmosfär var att planera ett magnifikt badhus. Det utlystes arkitekttävling och det presenterades fantastiska skapelser, som allmänheten fick ta del av också. Till sist utvaldes en elegant futuristisk modell med svepande linjer, som skulle placeras på Kattvikskajen och innehålla allt Hudikborna kunde önska.

De teoretiska faktorerna fanns på pränt. Då gällde det att praktiskt lösa ekvationen. Det visade sig att projektet stod på lösan grund i många avseenden och ekvationen gick inte att lösa. Men andan och idéerna hos kommunledningen var att det första och viktigaste att satsa på för framtida utveckling av Hudiksvall var ett rejält badhus.

Läs också nyhetsartikeln: Över tusen badentusiaster kraftsamlar för att rädda Hudiksvalls badhus: "Handlar om livskvalitet"

Istället för den utvecklingstanken satsar nuvarande kommunledning alla krafter på avveckling och utplåning av det badhus som finns. Det är oerhört nedslående för Hudikandan. På stan pratas det inte om annat än dårskapen att avveckla badhuset. Politikerna har snärjt in sig i siffertänkande och förlorat det mänskliga omdöme som det finns gott om hos Hudikborna i övrigt.

En centralort utan badhus är en styggelse och definitivt en spik i foten på de utvecklingsaktiva krafter som vill skapa möjligheter för kreativa människor att etablera sig i Hudikområdet. Det speglar motsats till kreativitet hos kommunledningen och lockar mer till avflyttning än inflyttning.

Utan badhus kan inte HNA befolka rekryteringståg till Glada Hudik. Låt badhuset vara kvar som positiv faktor i badhusekvationen och kommunens utveckling !

Jarl Karén, Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel