Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Återremittering av vägbytet: Nu kan Ljusdal kommun göra om och göra rätt

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Att utnyttja sina demokratiska rättigheter är inte att göra Ljusdals kommun till åtlöje, Markus Evensson, skriver Bodil Eriksson, Ljusdalsbygdens parti.

Vid fullmäktigesammanträdet den 25 februari 2019, blev ärendet om byte av väg återremitterat. En återremiss innebär att ett ärende överlämnas för ytterligare utredning till den nämnd som lagt förslaget. Återremiss förfarande är reglerat i 5 kap 36 § kommunallagen. Ärendet var inte utrett och klart, att fatta beslut i en fråga av denna dignitet, utan att veta huvuddragen vad gäller kostnadsfördelningen är enligt mitt förmenade mycket oansvarigt. Det borde vara en självklarhet för alla ledamöter i fullmäktige, att det skall finnas ekonomiska beräkningar och kalkyler innan beslut skall tas.

Läs också insändaren : Återremittera frågan om vägbytet –Frågorna om hur flödet kommer påverka Ljusdal är alltför många

Trafikverket intervjuades den 28 februari 2019 av radio Gävleborg och projektledare Jan Enbom vid Trafikverket menade att detta beslut, absolut inte var någon katastrof. Nu fanns tid till dialog och att samråda med Ljusdals kommun. Vi får lägga ärendet på is ett tag sa Jan Enbom.

Nu har Ljusdal kommun chansen att göra om och göra rätt. Ta fram huvuddragen vad gäller kostnadsfördelning och ge Närljus i uppdrag att föra dialog med berörda fastighetsägare och företag.

Kommunalrådet Markus Evensson (S) uttalade sig dagen efter beslutet i radio Gävleborg på följande sätt, att beslutet blir ”till åtlöje för Ljusdals kommun”. Att utnyttja sina demokratiska rättigheter anser kommunalrådet är att dra ett löjes skimmer över vår kommun. Kommunalrådet borde istället värna demokratin och avhålla sig från dylika uttalanden.

Bodil Eriksso, fullmäktigeledamot LB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel