Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arbrå är stort, Lahenkorva

På måndagskvällens kommunfullmäktigemöte uttalar sig Jan Lahenkorva om framtidens skola.

Han sade att det inte är någon konst för Arbråelever att åka till Bollnäs, han hade själv pendlat till och från Arbrå i 15 år och att det tar 15 minuter, i alla fall från Arbrå centrum till Bollnäs.

Det är synd att Jan Lahenkorva efter 15 år i Arbrå inte har större bild av området än så. Från Arbrå centrum har du elever på avstånd ända upp till över två mil, Undersvik, Tomterna, Östansjö, Mörtsjö, dessa är ytterområdena för Arbrå rektorsområde.

Själv bor jag och min familj fem kilometer från centrum, det tar vår son en timme att ta sig till skolan i Bollnäs med kollektivtrafik. Man kan ju undra då hur lång tid det tar för barnen som bor i ytterområdena och vilken tid på dygnet de får kliva upp för att hinna till skolan.

Nej, du Lahenkorva, Campus Gärdet får ni nog ta och pyssla med i Bollnäs och låta oss få behålla våra skolor för vi kommer inte att acceptera att ni gör så här mot våra barn och vår bygd.

Och om ni politiker behöver lite sightseeing i er kommun för att få en verklighetsbild av avstånd och Arbrå/Vallsta med omnejds potential så ställer jag gärna upp och skjutsar runt er.

Monika Bastin, Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel