Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Arbetstidsförkortning? Det är bara rosenröda drömmar!

I vårt samhälle idag så skär man ner på skola, vård och omsorg. I vården och omsorgen arbetar idag hjältar för svältlöner. Hur kan Miljöpartiet då gå ut och föreslå arbetstidsförkortning? undrar signaturen Lev i verkliga livet.

"I rosenrött jag drömmer" ... tycks verkligen några företrädare för Miljöpartiet göra när de förespråkar en halvering av dagens arbetstid från åtta timmars arbetsdag till fyra timmar. Handen på hjärtat vilka löntagare tycker sig ha råd med detta, att halvera sin lön, eller hade ni miljöpartipolitiker tänkt att man skulle behålla sin lönenivå?

Nej, jag tror väl inte att er tanke var att arbetsgivaren skulle behöva betala lön motsvarande 16 arbetade timmar för åtta timmars arbete, plus två arbetsgivaravgifter då er tanke var att två löntagare skulle dela på en heltidstjänst.

Ta nu alla låginkomsttagare, ska de kunna klara sig på att jobba halva tiden, då behövs endera en fördubbling av lönenivån eller så skapas ett kraftigt ökat bidragsbehov. I vårt samhälle idag så skär man ner på skola, vård och omsorg. Detta trots att det, enligt er, finns utrymme för en fördubbling av kostnaderna. Eller var detta med halvering av arbetstid något som var förbehållet för höginkomsttagarna. Skulle de klara sig på halva sin lön? En låginkomsttagare skulle nog svara ja på den frågan, då en halv höginkomsttagares lön är högre än  låginkomsttagaren någonsin kan drömma om att få.

Betänk att även en höginkomstfamilj har bidragsberoende idag. Nej jag ljuger inte, eller vill ni påstå att ni i Miljöpartiet är med i en regering som betalar ut bidrag till icke behövande? Betänk att även miljonärer får "barnbidrag".

I vården och omsorgen arbetar idag hjältar för svältlöner (i jämförelse med många andra). Men att ni politiker skulle ge dem någon annan uppskattning – som höjd lön, i stället för ljumma applåder – det vore väl att "i rosenrött gå och drömma".

Lev i verkliga livet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel