Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är vi äldre det icke önskade folket?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Har verkligen Sverige valt rätt väg när under coronakrisen? undrar signaturen En pigg och aktiv 88-åring, som är livrädd att behöva söka sig till sjukvården.

Jag är livrädd att bli sjuk så att jag måste söka vård! Det enda alternativ som gäller i dagsläget för oss äldre än 70 år, tycks vara palliativ vård; vård i livets slutskede eller på ren svenska aktiv dödshjälp!

Resultatet syns tydligt i statistiken att avlidna över 70 år, i skrivande stund, är 5177  av totalt 5810 det vill säga cirka 90 procent.

Våra grannländer har valt andra vårdformer och de har bara en bråkdel avlidna på grund av covid-19. Ändå påstår statsminister Stefan Löfven att de har valt rätt väg under den pågående krisen! Kan han verkligen mena detta när resultatet är så katastrofalt för oss äldre. Är vi inte värda att få leva? Det är tydligt att vi räknas som en tärande grupp i samhället och bara en belastning  i samhället som skall elimineras.

Jag vet i alla fall hur jag skall rösta vid kommande val!

En pigg och aktiv 88-åring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel