Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är verkligen Kristus mer skrämmande för barnen än halloween?

Hur kommer det sig att små barn ska stoppas från att få lyssna till sång, musik och höra om grunden till varför vi firar jul och alla andra kristna högtider? Men halloween, det ska firas! Då triggas barnen att klä ut sig och måla sig, så de ska se så hemska ut som möjligt. Det är väl påverkan om något? funderar Britta Bergqvist som är både mormor och farmor.

Med anledning av att kyrkoherden i Bollnäs satte fingret på beslut inom förskolan, vill jag också göra ett inlägg. Jag fattar inte att människor är rädda för att påverka barnen, när det gäller kristna högtider.

Vid stora kristna högtider, så fylls våra kyrkor och kapell. Då det sker olika katastrofer eller olyckor, så är det till kyrkan folk vill gå, för att få tröst och styrka. Detta oavsett om man är kristen eller ateist.

Hur kommer det sig då, att små barn ska stoppas från att få lyssna till sång, musik och höra om grunden till varför vi firar jul och alla andra kristna högtider?

Men halloween, det ska firas! Då triggas barnen att klä ut sig och måla sig, så de ska se så hemska ut som möjligt. Det är väl påverkan om något? Men det sväljer man med hull och hår, utan att reflektera över att många barn blir skrämda av det. Det är inte en svensk tradition, utan importerats från USA, som så mycket annat.

Julbudskapet däremot, är fyllt av kärlek och värme. Vårt samhälle grundar sig på kristna värderingar, även om det idag görs allt för att utplåna dessa.

Vi ser följderna av det idag i vårt sekulära samhälle. Inbrott, bilbränder, skottlossning, sprängningar och brutala mord. Det senare speciellt i Malmö.

Många av oss kristna blir i olika sammanhang kallade för att lida av "homofobi", då vi inte accepterar allt som sköljs över oss. Då är min fråga, om inte detta är "kristusfobi" på högsta nivå?

Låt oss dela med oss av vårt rika kulturarv till det uppväxande släktet. Barnen behöver kunskap, för att kunna välja senare i livet! ❤️

Britta Bergqvist, mormor och farmor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel