Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är våra myndigheter skolade av diktaturer i öst?

Att vargar dödar varandra är också en orsak till ”försvunna vargar”, skriver Ingvar Bengtsson.

Länsstyrelsen i Västra Götaland har gjort en film där man propagerar för sitt angiverisystem där allmänheten anonymt ska kunna tipsa om misstänkt illegal jakt.

Filmen har finansierats genom ett särskilt bidrag från Naturvårdsverket där länsstyrelsen fick 550 000 kronor för att under andra halvåret 2020 arbeta med åtgärder mot illegal jakt.

Risken är inte stor att det ger något resultat, illegal jakt beror nog mer på hjärnspöken hos våra forskare och myndighetspersoner.

För ett par veckor sen hittade man en varg nordväst om Köping i Västmanland som en annan varg ätit av, tur att den hittades, för annars hade man som vanligt skyllt på illegal vargjakt. Att vargar dödar varandra är också en orsak till ”försvunna vargar” som forskarkåren inte vill räkna med.

Skogsstyrelsen gjorde fel vid en avverkningsanmälan i ett lavskrikerevir, nu fick vi höra på lokalradion att Skogsstyrelsen skulle undersöka om man kunde polisanmäla markägaren!

Hoppas att L hoppar av som stödparti till MP, de får min röst vid ett extraval.

Ingvar Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel