Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är minnet så kort? Ska verkligen Ramsjö räddningstjänst nu få sparken?

För två år sedan hyllades räddningstjänsten i Ramsjö känslosamt efter att ha räddat byn Enskogen. Idag föreslår Ljusdals kommun att räddningstjänsten läggs ned. Vi i Ramsjö kräver att Ramsjö Räddningskår ska finnas kvar, skriver Sven Stockzell.

Ljusdals kommun tänker göra tvärtemot övriga riket - lägga ned fungerande räddningstjänst? När debatten tilltar om satsningar utanför tätort, föreslår samhällsservicenämnden i Ljusdal nedläggning av Ramsjös räddningstjänst! Ingen fråga om trygghet för innevånarna här inte.

Läs också artikeln: Brandkår riskerar nedläggning: "All trygghet försvinner"

Två år tillbaka framstod ovannämnda styrka som räddare av byn Enskogen och hyllades känslosamt med festligheter och insamlad penninggåva. Idag visar Ljusdals kommun sitt förslag: "Ni behövs inte längre".

Denna styrka har gjort och gör ett jättejobb med att pussla ihop scheman för att säkerheten skall fungera i kommundelen. Nyanställningar har utannonserats och fått sökande, men då meddelar kommunen anställningsstopp?

Vi i Ramsjö kräver att vår Räddningskår beviljas de resurser som krävs och bibehålles i nuvarande form! Insatsberedskapen i vår kommun har de senaste tio åren försämrats avsevärt och tål inga fler indragningar. Två dygnet-runt-ambulanser har försvunnit och det märks mest i vår kommundel. Därför är IVPA-tjänsten livsviktig och vetskapen om, att någon  snabbt är på plats vid akuta situationer är oersättlig.

Att som nämndens ordförande Irene Jonsson tro att räddningsvärn har någon fördel existerar inte. Tror ingen – vilket arbete man än har – vill offra dygnens timmar, helg som vardag, utan jourersättning! Vad ger dessa tankegångar våra nyinflyttade och fastighetsägare för uppfattning om Ljusdals kommun?

Vi i Ramsjö arbetar för en levande bygd och den budgivning som sker på fastigheter ger oss mer gnista! Denna gång litar vi på att förnuftet hos våra politiker segrar och Ramsjös duktiga Räddningskår finnes kvar även i framtiden .

Sven Stockzell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel