Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är 1800 personers åsikt mindre värd? När politiker ska besluta blir det långbänk!

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Beslutet om timmersorteringen har redan kostat mångmiljonbelopp. Ska frågan om genomfarten i Ljusdal bli långbänk nummer 2? undrar Sören Eriksson i Korskrogen.

I Ljusdals-Posten den 3 april får vi veta att vissa politiker tycker att det är onödigt med folkomröstning. 1800 personers åsikt är enligt dem mindre värd!

Läs också artikeln: Folkomröstningen i riksvägsfrågan får tummen ner: "Politiker ska fatta beslut – inte gatans parlament"

När politiker vill besluta tar det tid, kolla timmersorteringen. Som politiker måste man se till att det läggs ned många timmar politikerarvoden. Långbänken är väl efter 35 års beslutsvånda uppe i mångmiljonbelopp.

Uppskattningsvis 35 år x 35 ledamöter (idag 41) x 800kr/tim =c:a 980 000 + resor. Vi rundar av till 1,3 miljoner med tanke på förlorad förtjänst på ordinarie jobb. Detta i ett ärende som man inte behöver lägga sig i! Omvägen blir nu "långbänk nummer 2". Fler bänkar står på kö!

Beslut skall tas inte fattas!

”Sören Eriksson Korskrogen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel