Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Antalet seniorboenden borde väl hellre öka än minska när det finns en sådan efterfrågan i Söderhamn?

Det finns många som står i kö för att få ett seniorboende i Söderhamn. Då är det väl märkligt att Faxeholmen och kommunen gör om ett av dessa till gruppboende, skriver signaturen "Vem bryr sig om oss äldre?". Faxeholmens marknadschef skriver svar direkt.

Faxeholmen i har under några år haft seniorboenden för oss 65+ och många pensionärer står i kö, för här finns hiss och det ska vara lättillgängligt, lugnt och tryggt för oss äldre här på alla sätt. Men nu har Söderhamns kommun tillsammans med Faxeholmen gjort om en av dessa för oss pensionärer så eftertraktade lägenheter till ytterligare ett gruppboende. Antalet seniorboenden borde väl hellre öka än minska när det finns en sådan efterfrågan?

Vem bryr sig om oss äldre?

SVAR DIREKT: Seniorboendet Melonen tillskapades i befintlig fastighet 2010. I fastigheten fanns redan då hyresgäster samt ett gruppboende. Omvandlingen till ett seniorboende skedde alltså gradvis över tid. Faxeholmens seniorboenden har en egen kö där åldersgränsen för att bli tilldelad en lägenhet är 65 år. I avtalen knutna till gruppboendet vägs även andra behov in och det kan betyda att det görs avsteg från åldersgränsen. Tilldelningen av lägenhet i dessa fall är alltid behovsprövad och här görs en samlad bedömning av både Faxeholmen och kommunen.

Gruppboendet hade ursprungligen cirka fem lägenhetsavtal och har även i dag cirka fem avtal kopplade till boendet samt personalutrymmen.

Faxeholmen vill självklart tillgodose de bostadsbehov som finns i kommunen, både utifrån behov och efterfrågan. Här väger vi alltid in olika faktorer, både när det gäller befintliga fastigheter och framtida nyproduktion. Vi har även en nära dialog med vår ägare kommunen i dessa frågor.

Vid frågor och funderingar kring våra olika boendeformer och bostadsköer är du som nuvarande eller blivande hyresgäst alltid välkommen att kontakta oss på Faxeholmen!

Anette Nord, marknadschef Faxeholmen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel