Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Angående epa-traktorer och andra farkoster

Jag förstår inte varför vi ska acceptera ljudnivåerna från högtalarna i dessa bilar, skriver signaturen Snart hörselskadad angående epa-traktorer.

För ett tag sedan var det ett par olika inlägg om unga och epa- traktorer, de som skrev tyckte det var viktigt att de får hålla på med fordonen. Visst är det bra att de unga intresserar sig för motorer och att det innebär mycket skoj för dom. Men de måste också få lära sig att visa hänsyn. När man bor inne i centrala stan tycker många att man får tåla att det låter mycket, men jag förstår inte varför vi ska acceptera ljudnivåerna från högtalarna i dessa bilar, man hör musiken långt innan man ser bilarna.

Dessutom har vi de knattrande, trimmade mopederna som ofta åker endast på bakhjulen och låter jättemycket de åker morgon, middag, kväll och natt och till det alla motorcyklar som också låter väldigt högt. Därtill får vi också leva med bilar som släpper någon form av höga smällare. Varför ska vi finna oss i det bara för att vi bor centralt? Om dessa ungdomar helt plötsligt skulle få för sig att åka på villagatorna och låta på samma vis, vad skulle hända då? Tror inte det skulle accepteras, de skulle störa villaidyllen och sommarkvällarnas grillning.

Snart hörselskadad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel