Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Älskade skogsväg

Älskade skogsväg, du är vägen till små hus i skogens slut, du visar vackra gläntor, leder till badvikar, för att inte tala om alla hjortronställen och lingontuvor som omger dig, skriver insändarna.

Vi lämnar trafikbruset på den asfalterade riksvägen, svänger in i de stora skogarnas revir.

Dags att lätta på gaspedalen, åk sakta för bakom nästa krök kan det dyka upp en liten älgkalv. Om vi vevar ner sidorutorna hör vi fågelsången och ser de solmogna smultronen i dikeskanten. Andas in lugnet och njut av resan. Vi passerar ett nybrutet hygge och tänker med tacksamhet på dem som sett till att vägen finns. Även om det finns en trädkramare i vårt hjärta, måste vi vara realister.

Utan de stora bolagen och skogsägarna hade vi varit fortsatt väglösa i de här trakterna. Om vi inte kör så fort, riskerar vi inga frontalkrockar i kurvorna. Skogsvägar är slingriga och måste så förbli, det tillhör tjusningen med naturen.

Kör sakta så hinner du se den lilla björnungen, som försöker ta sig fram i snåren, stanna till så ser du mamma björn litet längre bort. I ett gammalt träd sitter en lappuggla, håll ögonen öppna så ser du henne innan hon lyfter. På skogsvägen finns stenar och grus, växer gräs och vandrar en tjädertupp. Vi är gäster i naturen och bör ta seden dit vi kommer.

Älskade skogsväg, du är vägen till små hus i skogens slut, du visar vackra gläntor, leder till badvikar, för att inte tala om alla hjortronställen och lingontuvor som omger dig. Livets väg genom skogen har en guldkant, som bara visar sig om vi saktar ner och kör varsamt fram.

Mvh Ulla Mats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel