Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Alla är inte lämpade för jobb med säkerhet och hälsa

Är så innerligt trött på att det hela tiden ska snackas om utbildningar hit och dit. Visst ska vi sträva efter att hela tiden bli bättre inom våra yrken och fortsätta utbilda oss men jag kan ändå inte släppa på att man tummar på förstånd och vanligt sunt förnuft när det gäller människors säkerhet och hälsa.

Ta till exempel det här med krav på att man ska vara sjuksköterska för att få jobb inom ambulansen, helst ska du vara vidareutbildad till specialistsjuksköterska. Nej, då tar jag hellre hjälp ut av van ambulanspersonal som kanske saknar de där sista utbildningarna men har varit med förr och har rutin.

På polisutbildningen snackas det om att man eventuellt vill sänka kraven på utbildningen mer så att man får in fler kvinnor. Nej tack. Visst ska vi ha kvinnor inom yrket men bara de som klarar av testerna och klarar av de fysiska utmaningarna de med största sannolikhet kommer utsättas för.

Vissa yrken ska inte vissa människor ha, så enkelt är det. De är förhoppningsvis bra på andra saker istället.

Samma gäller många fler yrken.

Nej, tacka vet jag att börja tänka med lite vanligt sunt bondförnuft igen. Det vore bra för hela samhället å speciellt tredje person.

En som vet hur det ligger till!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel