Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Åldersnoja i Söderhamn – Varför vill ingen anställa en välutbildad kvinna, 60 plus?

Varför ska man inte kunna söka och få en tjänst direkt i min ålder när man arbetat på fasta tjänster och har en gedigen erfarenhet? Tramsigt att behöva ställa sig med mössan i handen hos bemanningen, särskilt när de inte ens bryr sig om att återkoppla, skriver signaturen Trött på att vara arbetssökande.

Är du en välutbildad kvinna 60+ i Söderhamn är du inte intressant som arbetskraft har jag förstått!

Spelar ingen roll hur kompetent och arbetsvillig man är. De flesta tjänster jag söker i vår kommun är redan tillsatta, men utlyses för syns skull för att det måste göras. En ren chimär!

Sökt olika befattningar på inom mina olika kompetensområden, men varje sökning där man kämpat och formulerat ett personligt brev och filat på sitt CV är svaret detsamma: ”tack för visat intresse och välkommen att söka hos oss igen” som gäller. Alternativt: ”sätt upp dig på bemanningen, du som har så mycket erfarenhet och kompetens”. Gjorde det också i två omgångar. för flera månader sedan. Ingen har ringt från bemanningen.

Varför ska man inte kunna söka och få en tjänst direkt i min ålder när man arbetat på fasta tjänster och har en gedigen erfarenhet? Tramsigt att behöva ställa sig med mössan i handen hos bemanningen, särskilt när de inte ens bryr sig om att återkoppla!

En chef sa t o m att de helst såg manliga sökande? Efter fyra samtal om att jag var intressant och uppmanades söka en tjänst hen utlyste!? Det var ren diskriminering tyckte jag. Därefter plockas det om med personer på tjänsterna och ingen blir anställd. På min direkta fråga om det var på kompetens eller efter kön hen efterfrågade personal uteblev svaret, som ett slags bevis på att så var fallet.

Nej fortfarande styr ”Jante” denna lilla vackra stad som jag älskar, men jag avskyr denna svågerpolitik som försiggår sedan länge.

Jag har vidareutbildat mig på högskolenivå inom ett område med spetskompetens och som anses som ett enormt bristyrke i 8 av 10 kommuner. Men i Söderhamn med omnejd behövs det ingen hög kompetens bland personalen utan man flyttar runt de som redan är anställda ofta outbildade och billigare arbetskraft ur den befintliga personalgruppen, helt godtyckligt, och inget nytt blod flyter in i kommunernas arbetskorridorer. Inga nya idéer eller kompetenser välkomnas!

Vad är det för dålig arbetsmoral bland de ledande? En stilla undran.

Trött på att vara arbetssökande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel