Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: 25 år i kommunens tjänst i Los – men oron är stor inför framtiden

 
Förändringar på Los skola
Visa alla artiklar

När jag flyttade till Los fanns det post, apotek, bank, tandläkare, läkare. Idag finns inget av det kvar i den form det fanns då. Under årens lopp har mycket försvunnit från byn, skriver läraren Helena Ennerstam.

För 25 år sedan fick jag jobb på Loos skola. Så jag flyttade till Los, inte trodde jag att jag skulle bli kvar så länge. Fantastiska kollegor och härliga elever, grannar och vänner gör att jag fortfarande bor kvar och jobbar på skolan. Nu har även generation två börjat dyka upp.

När jag flyttade hit fanns det post, apotek, bank, tandläkare, läkare. Idag finns inget av det kvar i den form det fanns då. Under årens lopp har mycket försvunnit från byn. Än så länge finns skolan kvar men hur länge? En gnagande oro har förföljt mig och oss alla på skolan under sommarlovet, vad kommer att hända hur kommer det att bli? Nu börjar en ny termin, har man något klassrum att undervisa i? Har man jobbet kvar?

Det känns fint att få uppskattning för 25 tjänsteår, men med stor oro för vad som kommer att hända i framtiden med den arbetsplats som varit min så länge?

Helena Ennerstam, lärare på Loos skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel