Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: 13 miljoner kronor

Signaturen 80+ och snart brukare, kommenterar Lilian Sjölunds ledare.

”Så snabbt tappade vi intresset för de gamla” skriver kloka Lilian Sjölund i ett inlägg på ledarsidan i Ljusnan för några dagar sedan. 13 miljoner kronor fick Bollnäs kommun i statsbidrag hösten 2020, som öronmärkt bidrag för att förbättra äldreomsorgen i vår kommun genom att:

– genomföra kompetenshöjande utbildning på delvis betald arbetstid för att få fler av våra duktiga anställda att bli behöriga undersköterskor i äldreomsorgen, till exempel via distansutbildning, och därmed förbättra sin egen arbetssituation och vår äldreomsorg. I Bollnäs finns idag stor etablerad kompetens på plats via till exempel komvux/Högskolan Gävle. Jag vet vad jag talar om!

– erbjuda stimulanshöjande fortbildning. Avsätt rejäla resurser för kompetensutbildning.

– uppmuntra den i dag helt underbara personalen att ”nappa på” och ta tillvara de erbjudanden som jag tror att pengarna kommer att användas till.

Jag sätter min tilltro till dig och din kompetens att som journalist ha rätt att kräva insyn och redovisning på kontot, hur man har använt resurserna och hur man tänker att använda dem. Den byråkratiska djungeln är alltför ogenomtränglig för en vanlig medborgare.

Mitt värsta scenario är att de 13 miljonerna försvinner i ett ”mörkt hål” och lagar ”andra hål”.

80+ och snart brukare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel