Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två gripna för misstänkt rånförsök Gävle – prejades av polisen efter biljakt

/

Under natten till onsdagen tvingades polisen preja en bil med två män, som misstänks för rånförsök i Gävle.

Annons

Vid 23.20-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till parkeringen vid Konserthuset i Gävle då vittnen hade anmält att en man i 25-årsåldern hade blivit utsatt för ett rånförsök av två män.

– Gärningsmännen fick inte med sig något byte utan lämnade platsen i en bil, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Under natten sökte tre polispatruller efter gärningsmännen och efter en del spaning anträffade en polispatrull den aktuella bilen vid Skogmursvägen. De två männen i bilen ville däremot inte stanna utan försökte köra ifrån patrullen – och det uppstod en biljakt som slutade med att polisen tvingades preja bilen i rondellen vid Spängersleden och Grafikergatan i Andersberg för att få stopp på den.

– Förföljandet gick genom ett tätbebyggt område men det var ingen övrig trafik ute, men ganska snart fick bilen punktering på ett däck och det sänkte hastigheten. När de kom till rondellen beslutade jag att bilen skulle prejas, säger Paul Edenström.

De två männen i bilen, 27 och 35 år gamla, greps på platsen och fördes till polisstationen för vidare utredning.

Båda är misstänkta för försök till rån och föraren, den 27-årige mannen, är även misstänkt för en rad andra brott: drograttfylleri, grov vårdlöshet i trafik, grov olovlig körning, ej stannat på polismans tecken, narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

– Han hade en kniv på sig men det är oklart om det har använts vid rånförsöket, säger Paul Edenström.

Ingen av de inblandade skadades under biljakten, men det blev en del plåtskador på både polisbilen och den andra bilen.

Mer läsning

Annons