Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TeliaSoneras vd avgår

/

På fredagsförmiddagen blev det klart att TeliaSoneras VD och koncernchef Lars Nyberg väljer att avgå.

Annons

I ett pressmeddelande, där han också avviserar sin avgång, skriver Lars Nyberg: "Jag känner en stor lättnad över att Mannheimer Swartlings utredning inte funnit något belägg för anklagelserna att TeliaSonera begått mutbrott eller deltagit i penningtvätt, eftersom jag själv varit så övertygad om detta.
Samtidigt riktar utredningen allvarlig kritik mot TeliaSonera på flera punkter, bland annat för att vi inte gjorde en mer djupgående analys av den lokale partnern inför etableringen 2007 och undersökte hur de kommit över de tillgångar som förvärvades av TeliaSonera. Även om affären var korrekt i juridisk mening borde vi inte ha genomfört den utan att skaffa oss tillräcklig kunskap om motparten. Det är något jag beklagar."

Lars Nyberg skriver att han inte kan fortsätta som vd för TeliaSonera så länge det inte finns en fungerande styrelse som ger honom sitt uttalade förtroende. Men eftersom det kommer förändringar inom styrelsen som omöjliggör detta väljer Nyberg nu att avgå.

– Jag är oerhört stolt över det vi har åstadkommit i TeliaSonera under mina fem och ett halvt år som VD. Det är ett fantastiskt fint bolag med många kompetenta och hängivna medarbetare, säger Lars Nyberg i ett pressmeddelande.

Telia Soneras vice vd och finanschef Per-Arne Blomquist kommer träda in som tillförordnad vd och koncernchef sedan Lars Nyberg valt att lämna sin post.

Mer läsning

Annons