Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanitys mardrömsfärd – bilen brann upp

Stjärnhästen Sanitys färd från Oviken till Bergsåker på höll på att sluta i katastrof. Det small till och bussen som hästen åkte med började sedan brinna.
– Brandmännen hittade en termos. Det var vad som fanns kvar av bussen, säger Sanitys tränare Malin Löfgren.

Annons

Det var på väg mot ett besök på Bergsåkers hästklinik från Oviken som olyckan var framme. Vid halvtvåtiden på måndagseftermiddagen satt Malin Löfgren i passagerarsätet. Hennes syster Moa körde bilen.

– Vi hörde att ljudet kom från huven. Sen kände vi röken. Då kom paniken och jag tänkte bara "ut med hästen" säger Malin Löfgren.

De stannade bilen vid E14 och fick snabbt ut Sanity ur ekipaget. Han tog hela situationen med ro, enligt tränaren.

Hästen som har sprungit in över tio miljoner kronor under karriären klarade sig oskadd ur infernot.

– Jag är tacksam för att jag har världens coolaste häst. Hade han blivit rädd för röken och elden så hade det inte alls varit lätt att hålla kvar honom, säger hon.

När de fört hästen i säkerhet dröjde det bara minuter innan branden var fullt utvecklad, och i det läget kom tankarna ikapp Malin Löfgren, som fram tills dess hade behållit sitt lugn för att lyckas få ut Sanity.

– Det var väl då chocken kom över mig. Tänk om vi inte hade fått ut hästen... Det känns riktigt obehagligt så här i efterhand. Nu gick allt bra och folk på plats var hjälpsamma, men det är så mycket som kunde ha gått tokigt på vägen.

Mer läsning

Annons