Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt buss välte norr om Arlanda

En buss med passagerar från en Ålandsfärja körde av vägen och tippade. Föraren ska ha svimmat.

Annons

Enligt gd.se var det ett flertal gävlebor med på bussen, men helahälsingland.se vet inte om några hälsingar fanns med.

Vet du om någon från Hälsingland var med på bussen? Eller vad du med själv? Hör av dig till oss på mejl; redaktion@helahalsingland.se, eller ring 0270-740 64.

Föraren svimmade vid ratten och bussen med 72 passagerare körde av E4 norr om avfarten till Arlanda vid 19.30 på söndagskvällen.

Alla klarade sig hyfsat bra, men några skadades i två bilar som stannade vid olycksplatsen.

– Det svartnade för ögonen för chauffören och sedan tuppade han av, berättade Benny Eriksson, vd i bussbolaget Ceris Resor, för TT.

Bussens andrechaufför uppmärksammade läget och tog tag i ratten, men avåkningen gick inte att undvika. Dock hade hastigheten kommit ned avsevärt. Enligt Benny Eriksson stod bussen i princip stilla i diket när den lade sig på sidan. Klockan var då runt 19.30.

Passagerarna tvingades att klättra ut. En och annan skärskada rapporterades. Desto fler var chockade.

Bussen kom från Värtahamnen i Stockholm där den hade hämtat upp resenärer som rest med Tallinn och Silja Line. Med stopp i Uppsala och Gävle var bussen på väg till Sundsvall.

En bil som stannat vid bussen blev påkörd av en annan bil. Personerna i de fordonen fick lindriga skador, uppgav polisen.

Vad som orsakat bussförarens tillstånd var oklart sent på söndagskvällen. Han är i 55-årsåldern och har kört för bolaget i cirka 15 år.

– Det var en jäkla tur att det gick som det gick, konstaterade Benny Eriksson.

Mer läsning

Annons