Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans innebandylista: "Har segermonologen någonsin varit vansinnigare?"

/
  • Viktor Borg lirade skadad – och sköt två mål på IBF Västerås. H/B är ett vinnande lag igen, efter många sorger och besvär.

Rikard Bäckman listar de hetaste händelserna på den lokala innebandyscenen.
Här är veckans lista – som toppas av ett trendbrytande lag från Hudiksvall...

Annons

1. Trendbrotten!

Ingen seger hemma på Håstaholmen. Förlust i åtta matcher på raken.

De stygga sviterna är historia – Hudik/Björkberg slog IBF Västerås inför säsongslägsta 303 på läktarna. H/B gjorde 5–0 i den tredje perioden, bara det ska ju toppa en hälsingsk innebandylista. Laget spelade med flera småskador, och Viktor Borg, ja han lirade skadad nästan hela matchen. Har Joseph Edmans galna segermonolog i ringen efter matchen någonsin varit vansinnigare än i lördags?

2. Melina Sundström – 15 år och superhjälte i seriefinalen

Hudik/Björkberg spelade seriefinal i helgen, borta mot främsta antagonisten om seriesegern, Klockarberget från Sundsvall. Om det blev en jämn match mellan ettan och tvåan i Västernorrlandstvåan? Svar nej, inte särskilt. Om H/B hade en 15-årig hjälte i sitt lag? Svar ja. Melina Sundström gjorde två mål och fem assist när H/B vann med 10–4. Hon är nu ny tvåa i hela seriens poängliga.

3. Bollnäs/Hertsjö har lämnat träsket

Bollnäs/Hertsjö vann med solkara 9–3, på bortaplan dessutom, i helgen som var mot Enköping. Supertvillingarna Hellgren, Clara och Frida, satte ett varsitt hattrick i matchen. Den trepoängaren gör att laget nu gör ett rejält avstamp från den mest akuta bottenstriden i division 2. I nästa match har man jumbon Storvik på hemmaplan – läge för ny trea, alltså!

 

LÄS MER: Här är den förra innebandylistan

 

4. Walfridssons overkliga mål

Micke Walfridsson är veteranen som öst in så många poäng under karriären att räkningen är borta. Men målet han gjorde i helgen tillhör nog ett av de mer speciella för 37-åringen. Alfta fick ett frislag bara ett par meter från målet, och Luleå murade med fyra gubbar. I stället för pet och skott så lobbade Walfridsson in bollen i bortre under ribban från det korta avståndet. "Det värsta jag har sett", sa Sportens reporter på plats, Leo Hägglund, om frislagslobben...

5. Lagdelen där Hudik/Björkberg är välbeställt

Hudik/Björkbergs trupp är tunn som en sjöis i oktober – man får gå hårt åt spelarna nu i allsvenskan, särskilt efter att stjärnan Jesper Lundgren lämnat. Men i en lagdel har man det i alla fall välbeställt så det räcker – målvakterna. I senast matchen spelade både Linus Hansson och Marcus Eriksson, och de bjöd på ett par varsina superräddningar. Nu är även Fredrik Nilsson tillbaka i träning. Där behöver man då inte värva, i alla fall...

6. Indiankanoten åker baklänges i forsen

9–5 mot Holmsund 24 oktober. Det var senast Alfta Indians vann en match i ettan. Det är bra precis tre (!) månader sedan. Senast i helgen åkte man på två enormt tunga uddamålsförluster på hemmaplan mot konkurrerande bottenlag – och sjunker som en sten i tabellen. Indianerna, vars kanot just nu åker baklänges genom forsen, ligger just nu näst sist i serien.

 

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons