Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Bollnäs/Hertsjö

/
  • Det blev en tung förlust för Bollnäs/Hertsjö som föll på hemmagolv 6–8 mot Alunda.

Det blev en både tung och sur förlust för Bollnäs/Hertsjö när laget förlorade på hemmagolv 6–8 (2–5, 2–1, 2–2) mot Alunda.

Annons

– Det känns tungt. Vi är inte fokuserade som man måste vara för att vinna en sådan här match. Vi bjuder också på tre billiga mål i den första perioden och det är där matchen avgörs, sa Bollnäs/Hertsjös tränare Emmanuel Edlund.

Det var svängdörrar i B/H:s försvar under den första perioden och det straffade Alunda direkt. 1–0 och 2–0 kunde Alunda göra på snabba spelomvändningar där B/H:s försvar inte alls hängde med utan Alunda kunde göra sina första mål i frilägen.

– Vi tog inte jobbet i hemspringet helt enkelt.

B/H kom ändå tillbaka i matchen och hoppet tändes sedan Christoffer Embretsen reducerat och Jens Ohlin satt kvitteringen 2–2.

Sedan kom raset där Alunda kunde göra tre raka mål varav två i powerplay.

I den andra perioden fick B/H ny kraft och kom in i matchen med betydligt bättre fart. Simon Sigvardsson och Patrik Woxberg nätade för B/H och underläge 4–6 såg inte alls omöjligt ut att hämta hem för B/H.

Bara två minuter var spelad av den tredje perioden när Patrik Woxberg sköt 5–6 för B/H. B/H drev spelet och hade flera fina lägen men lyckades inte få in bollen. Med tre minuter kvar att spela kunde Jesper Persson Hägg, som debuterade i B/H:s tröja fastställa slutresultat 6–8.

Mer läsning

Annons