Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka till rötterna

/

Håstas nya tränare är en rutinerad man. SM-guld och ett par år som tränare i Schweiz står på meritlistan.

Annons

Som 15-åring fattade Tomas Eriksson ordförandeklubban i det Håsta IBK han var med om att starta upp. Efter 16 år är han tillbaka där allting började och hans första uppgift blir att se till att Håsta studsar tillbaka till division 2.

I de yngre tonåren bestämde han sig för att med några kompisar att starta eget. Det var då Håsta såg dagens ljus. Men efter några år blev det flytt, kockutbildning i Stockholm och andra uppdrag inom innebandyn. Tränarkarriären började som juniortränare i Fornudden innan han fick samma roll i Järfälla. Sedan tog han över kommandot för såväl Duvbos damlag som klubbens herrlag.

En Skånevisit till Helsingborg förde honom till superligan och därefter var det dags för AIK i högsta serien, något som ledde till SM-guld för honom i rollen som assisterande tränare. Sedan hamnade Tomas i Schweiz som tränare för Uster.

– Jag kände någon som kände någon och så fick jag den chansen. Första året var det innebandy för hela slanten, sedan ville jag ha ett vanligt jobb vid sidan av detta. Det blev helt enkelt för tråkigt.

Mer läsning

Annons