Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tätt i första derbyt

/

Det var det första derbyt på tre säsonger – och det märktes.
Inför en fullsatt sporthall bjöd Bollnäs/Hertsjö och Alfta på en högdramatisk fajt
Och det slutade med att Indians kunde befästa sin position i tabelltoppen.

Annons

Bollnäs öppnade starkt och kunde via två omställningar (Jens Ohlin och Simon Sigvardsson) gå upp till 2–0 innan tio minuter var spelade.

– Det kändes som om vi var lite loja. Vi hade ingen riktig fart och missade väldigt i markeringsspelet, säger Alftas tränare Mattias Asp.

Först när Johan Larsson reducerade till 1–2 på ett direktskott vaknade Alfta. Och när Anders Westman satte 2–2 i powerplay efter 14.36 var det rättvist – men oturligt för Bollnäs som nog hade behövt ha med sig några mål till andra.

För den började eländigt för hemmalaget.

– Det är i andra som vi förlorar matchen, de andra perioderna är det inga problem i, då spelar vi som vi tränar och gör det riktigt bra, säger Bollnäs tränare Emmanuel Edlund.

Alfta gick snabbt upp till 5–2, men sedan började laget spela nonchalant igen och när Johannes Sigvardsson gjorde 3–5 var det plötsligt nerv igen, och det krävdes rejält jobb av Alfta för att hålla den siffran till paus.

– Vi har inga problem när vi väl vågar spela ut. Men de har äldre spelare som spelat ihop länge och de är mer taktiskt drivna, det är kanske det som blir lite avgörande i dag, säger Emmanuel Edlund.

Bollnäs jobbade sig upp till 5–6 i tredje perioden och tryckte sedan på för en kvittering, då blixtrade tvåans poängkung Tom Hansson till, snodde åt sig bollen och serverade Johan Larsson öppet mål för 7–5.

Spetskvalitet när det som bäst behövdes...

Mer läsning

Annons