Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontraktet klart för H/B – nu ansluter Elving till SM-slutspelet: "Ser det som en bonus"

/
  • Johan Elving gjorde 48 mål under sin debutsäsong på allsvensk nivå. Nu avslutar 21-åringen sin säsong i slutspelet hos superligaklubben Falun.

På söndagen firades det i Hudiksvall efter att H/B säkrat det allsvenska kontraktet.
Men det fanns en som tog det lite lugnare än de andra – målkungen Johan Elving som nu slängs in i nästa hetluft.
– Det är ett tufft lag att kliva in och ta en plats i, men jag ser det här som en bonus, säger han om SM-slutspelet med regerande mästarlaget Falun.

Annons

I sista stund skrevs Hudik/Björkbergs forward Johan Elving in en dubbellicens – efter avslutad allsvensk säsong ska han ansluta till regerande svenska mästarlaget Falun, som inleder SM-slutspelet och kvartsfinalserien på torsdag mot Mullsjö.

– Jag var där och tränade en gång förra veckan, och kollade på matchen i lördags, säger Johan Elving, som gjorde ett av målen när H/B fixade 7–7 efter ordinarie tid på söndagen mot norra allsvenskans klara seriesegrare Thorengruppen.

21-åringen slutade på en tredjeplats i seriens poängliga, efter 61 poäng fördelade på 48 mål och 13 assist. I H/B var det bara Jakob Jonsson som gjorde fler poäng under säsongen – tre fler än Johan Elving.

– Poängmässigt är det en jättebra säsong, så. Men det är inte hela grejen, visst är det roligt att göra mål och poäng, det är det som det går ut på i slutändan och så man vinner matcher. Men vi har steppat upp och fått möta värdigt motstånd, och man har vuxit som spelare. Jag har till exempel börjat spela boxplay, vilket jag aldrig varit någon superspelare i. Min defensiv har blivit bättre, och det tycker jag känns skitbra, det tar jag med mig, säger han.

LÄS MER: Skyttekungen har flyttat – men alla tankar är på H/B

Vilt firande utbröt på Håstaholmen efter slutsignalen på den tredje perioden. H/B-spelarna hittade inget fokus för att slutföra förlängningen – som ju inte var av mer än akademisk betydelse. På den efterföljande kontraktsfesten fanns det dem som tog det lugnare än andra – som Johan Elving...

– Det blev väl lite, men för mig var det rätt lugnt. Men lite firade jag ju med grabbarna, säger Johan Elving, som har flyttat från Hudiksvall till Uppsala där han pluggar. På tisdagen ansluter han till Falun och träning med SSL-laget.

– Jag kör i gång på riktigt i morgon, säger han.

Hur stora är skillnaderna på H/B och Falun?

– Tempomässigt är det skillnad, men det ska det ju vara också. Klart att allt går snabbare där, men det finns ju en anledning till att det skiljer en division också.

LÄS MER: Elving fixade viktig bonuspoäng

Men vad (och om) han får för roll när slutspelet drar i gång vet Johan Elving inte.

– Vi har inte pratat så mycket, vi har ju knappt hunnit dit. De har haft några skador tidigare, men har fått tillbaka lite spelare nu. De vill väl bredda till slutspelet så gott det går. Det är ett tufft lag att kliva in och ta en plats i, men jag ser detta som en bonus, säger Johan Elving.

Hur ser du på nästa säsong – efter äventyret med Falun?

– Jag har valt att inte tänka på det, inte fundera någonting för att kunna få ut så mycket som möjligt av det som är kvar här nu. Jag stänger inga dörrar, men öppnar inga heller än så länge...

LÄS MER: Bäckmans krönika: "Han var säsongens bästa spelare"

SE ÄVEN: Vilt jubel när H/B säkrade kontraktet

Mer läsning

Annons