Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter konflikten – nu återvänder Lundgren till Gävle GIK

/

Petad och besviken lämnade Jesper Lundgren Gävle GIK – bara veckor innan SSL-premiären.
Nu är han tillbaka, och spelar redan i helgens match mot Mullsjö.
– Jag har fått tillbaka spelglädjen, säger han.

Annons

Jesper Lundgren värvades tillbaka från superligaklubben Sirius inför förra säsongen, men fick allt mindre speltid under tränaren Andreas Lindström. I höstas skar det sig rejält, när Lundgren fick besked om att han bara var fjärdecenter och i det läget inte platsade i laget.

Jesper Lundgren sågade Andreas Lindströms ledarskap, och lösningen blev en utlåning till allsvenska Hudik/Björkberg där centern omskolats till back och stått för 23 poäng (7+16) på 16 matcher.

Utlåningen gäller fram till sista januari, men GGIK tar hem Lundgren redan nu för att stärka upp backsidan. Betyder det också att luften rensats mellan Jesper Lundgren och Andreas Lindström?

– Nej, jag har varit sjuk i veckan så det har vi inte hunnit. Vi får väl se om det finns något vi behöver prata om. Jag upplevde det aldrig som någon konflikt egentligen, vi hade bara olika uppfattning, säger Andreas Lindström.

– GGIK har ju fått in ytterligare en tränare i Jonas Boväng och de är tre som hjälps åt så det borde vara bättre nu, säger Jesper Lundgren.

Han kommer in i ett läge när GGIK dras med skador på Oliver Frykman, Tomas Halling och Jonathan Hedström och samtidigt behöver tyngd och rutin på backplats.

– Jag kan nog bidra med lite mer trygghet med bollen, det är väl min främsta styrka. Och det smäller rätt bra framför målen i SSL så det skadar inte att vara stor, säger Jesper Lundgren, vars bror Adam är lagkapten och avgjorde matchen mot Dalen senast.

GGIK har samtidigt släppt tillbaka backen Magnus Johansson till KAIS Mora när han inte fått speltid i SSL.

Mer läsning

Annons