Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik/Björkberg-forwarden klar för SSL-klubb: "Det ska bli jättespännande"

Hudik/Björkberg tappar en av sina viktigaste spelare till den kommande säsongen. Alva Olofsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med SSL-klubben Endre från Visby.

Annons

Förra säsongen kom hon bara hem till Hudiksvall och spelade med Hudik/Björkberg när hon var ledig. Men till den kommande säsongen hade Alva Olofsson tänkt spela med H/B, efter att hon lämnat Umeå och RIG.

Läs mer: Stekhete Olofsson ska lyfta H/B ytterligare

Men så blir inte fallet. Under onsdagen blev det officiellt att hon skrivit på ett tvåårskontrakt med SSL-klubben Endre från Visby.

– Det känns jättebra, jätteskönt att det är klart. Det ska bli spännande, säger hon.

Har det varit på gång länge?

– Nej, faktiskt inte. Jag hade bestämt mig för att spela med H/B, men så ringde Endre för några veckor sedan. Jag hälsade på i helgen och behövde inte fundera så länge innan jag bestämde mig.

Alva Olofsson fick måljubla många gånger under det allsvenska kvalet med H/B förra säsongen.

Besöket i Visby gjorde starkt intryck på den 19-årige forwarden från Njutånger.

– Absolut, Endre är en jättebra klubb som tänker mycket både på spelaren och individen. Det känns som en bra klubb att ta steget upp i SSL i, säger Alva Olofsson.

Vad har du för förväntningar på första säsongen i SSL?

– Jag har egentligen inte så mycket förväntningar på mig själv, mest att jag vill utveckla mitt spel i SSL-tempo.

Endres tränare Alexander Brinkmann kommenterar värvningen av Alva Olofsson till helagotland.se:

– Hon kommer bidra till laget med en spelförståelse, teknik och en förmåga att kombinera med sina medspelare som är av hög klass. Nu ska dessa egenskaper bara anpassas till SSL-tempo, säger Brinkmann till sajten.

Läs mer: Olofsson hade stor målshow i det allsvenska kvalet

De senaste säsongerna har Alva Olofsson försökt utveckla spelat i RIG Umeå, där hon gått innebandygymnasiet och spela i division 1 norra. Hon berättar om hur hon utvecklats som spelare sedan hon flyttade upp:

– Det är väl främst spelförståelsen och min teknik med bollen i fart som utvecklats mest. Annars är det mest utanför planen jag utvecklats.

De senaste två säsongerna har en annan H/B-produkt, Isabella Ström, spelat i Endre, innan flytten till Västeråsklubben Rönnby inför den här säsongen. Men Alva Olofsson har inte kollat upp klubben extra noga via henne.

Läs mer: Överst på listan över sju heta hälsingar

– Nej, inte så mycket faktiskt. Jag har pratatmed henne lite grann. Det är lite tråkigt att hon flyttar men jag får sikta på att spela med henne i framtiden i stället.

För Hudik/Björkbergs del lämnar Alva Olofsson ett stort hål i truppen. Men hon själv tror inte att klubben behöver oroa sig.

– Jag tror det kommer gå jättebra för H/B. De har hur många bra spelare som helst som kommer ta kliv i år, säger hon.

Mer läsning

Annons