Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om målfyrverkeri

/

Vill man se djärv och modig offensiv bör man utan tvekan susa till Håstaholmen och njuta av Hudik/Björkbergs herrar i division 1.
Vill man däremot se tät och effektiv defensiv – ja, då bör man söka sig någon annanstans.

Annons

Under helgen bjöd H/B på dubbla föreställningar i hemmahallen.

På dessa matcher skickade laget in 26 mål, släppte in 21 och samlade tre poäng.

Lördagen bjöd på mycket trubbel och 11–12 (4–3, 2–4, 5–5) mot Wibax efter en match som bjöd på öppna spjäll på båda håll.

Publiken fick väntade tålmodigt på matchstart på en trafikolycka hade gjort att domarna satt fast i bilkö och matchen fick flyttas fram en timme.

H/B inledde riktigt bra, ledde med 3–1 och trots 6–7 efter två perioder fanns gott hopp om en vändning. Men två mål på tio sekunder i början av den tredje perioden gjorde uppförsbacken brant även om H/B i slutminuten var ytterst nära att få in kvitteringen.

Mot Kiruna på söndagen var matchbilden liknande. Det var rejäl offensiv från båda håll men plötsligt hittade Hudik/Björkberg en målenergi utöver det vanliga.

Sebastian Blid drog in 4–4 innan Joseph Edman, Mikael Walfridson och Viktor Jansson såg till att H/B gick fram till 7–4 efter tre mål inom loppet av 44 sekunder.

Men Kiruna gav inte upp och smög upp till 7—6 innan Viktor Jansson såg till att H/B kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

I slutperioden rasslade det ofta och mycket i nätmaskorna. Kiruna hängde med fram till 10–9 men när gästerna drabbades av en utvisning som i samma sekund följdes av en 2+5+10 minuters utvisning för olämpligt uppträdande kunde H/B göra tre raka mål och stänga matchen.

– Det är väl ingen hemlighet att vi ska börja nöta försvarsspel på träningarna, sa H/B-tränaren Marcus Blomstrand.

– Det är många små faktorer som gör att det blir så öppet bakåt. Men det försvarsspel vi visat upp nu duger förstås inte, sa Marcus Blomstrand.

Mikael Walfridsson drog in sex av H/B:s mål och var matchens store lirare.

John Jonssons comeback lovade också gott. Tre mål mot Wibax och två mot Kiruna visade att han fortfarande har siktet rätt inställt.

Mer läsning

Annons