Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B tappade i sista

Hudik/Björkberg såg att gå mot den sjunde raka segern i innebandyns damtvåa.
Men i tredje perioden vände Ankarsvik med tre raka mål.

Annons

– Vi måste göra mål på våra chanser i sista, det är där vi förlorar, säger H/B-tränaren Johnny Olofsson efter 5–6-förlusten.

H/B hade full pott inför matchen med sex raka segrar, men ställdes mot ett starkt Ankarsvik som är med och slåss i toppen av tabellen. Det blev en jämn och fysiskt tuff match, helt befriad från utvisningar då domaren lade toleransribban på en hög nivå.

H/B hade kontroll och ledningen med 5–3 efter två perioder. Men i sista kom Ankarsvik in och satsade allt framåt. Någonting som öppnade för kontringar för gästande H/B, men när chanserna dök upp saknades rätt fokus. Istället var det Ankarsvik som reducerade till 4–5 och skapade nerv i matchen. När sedan kvitteringen kom valde Olofsson att ta timeout.

– Vi kände att vi ville gå ner på två femmor och gjuta lite mod i laget, och vi tar tag i spelet efter timeouten, säger H/B-tränaren.

Men trots att H/B pressade på för ett segermål – och brände ett friläge – var det Ankarsvik som avgjorde till 6–5. På en kontring, som innebar att H/B tappade mark mot serieledaren Söderhamn.

Mer läsning

Annons