Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B siktar på kval

Chansen till direktuppflyttning är minimal. Därför siktar Hudik/Björkbergs damer in sig på att säkra kvalplatsen.

Annons

Avslutningen av division 2 blir en riktig nagelbitare för Hudik/Björkberg. Laget ligger på andra plats i tabellen, tre poäng bakom Söderhamn. På lördag möts lagen och vid seger går H/B upp på lika många poäng inför den sista omgången, men med betydligt sämre målskillnad.

I den sista omgången skulle Söderhamn ha mött Ankarsvik, som dock har blivit uteslutet från de tre sista omgångarna efter det att laget lämnade walk over mot Hudik/Björkberg senast. Det betyder att Söderhamn får tre gratispoäng och fem plusmål i den avslutande omgången, vilket i sin tur innebär att H/B i princip kan glömma seriesegern.

Men hälsingederbyt saknar inte betydelse. Vid förlust kan H/B bli passerat av tabelltrean Sundsvall, och därmed tappa kvalplatsen.

– Tar vi minst en poäng så har vi andraplatsen. Förlorar vi så blir vi trea, så känns det, säger H/B-tränaren Johnny Olofsson.

H/B får hålla extra koll på Signe Sjödin och Maria Boänges, Söderhamnsduon som tillsammans svarat för makalösa 198 poäng på 18 matcher.

– Det går inte att gå in i en match och titta på två spelare, vi måste spela vårt spel men samtidigt ha god kontroll och tänka till lite extra när de två är inne.

Mer läsning

Annons