Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för serieledarna när poängkungen fortsätter producera

/

Poängmaskinen Nicklas Forslöf fortsätter att producera.
Men Håsta fick verkligen slita för poängen i en tät derbykamp.
– Gluggen är tunga att möta, speciellt på hemmaplan, säger Forslöf.

Annons

Serieledarna Håsta från Hudiksvall mot Gluggen som kämpar i de nedre regionera av tabellen. Det kunde väl bara sluta på ett sätt, eller?

7–3 kan till ögat se ut som en enkel seger. Men hemmalaget bjöd upp i en match med stundtals riktig tät derbykaraktär.

– Det var mycket tjafs ute på banan och hårt spel. Men det ska det vara också. Det är bara kul, Nicklas Forslöf.

Håsta var också hela tiden i förarsätet målmässigt inför den fina publiksiffran 322 åskådare i idrottshallen i Söderhamn.

– Vi är ett bättre lag över alla positioner. Men Gluggen är tunga att möta, speciellt på hemmaplan.

Forslöf är Håstas – och hela seriens – poängkung med totalt 41 poäng (26 mål och 16 assist) på elva matcher. Men i kväll fick han vänta till den tredje perioden innan han hamnade målprotokollet.

– Det trillar in någon i bland. Men så länge vi tar tre poäng är jag nöjd, säger Forslöf.

Vad är hemligheten bakom alla dessa poäng?

– Jag vet faktiskt inte. Vi har ett riktigt bra lag som har något på gång. Vi har förlorat bara en match och kryssat mot ett annat topplag. Det får vi absolut vara nöjd med. Siktet är först och främst inställt på att vara bland de fyra bästa och ett par segrar till är det kanske klart.

Det var 12–9 i skott och 1–0 till Håsta efter 20 minuter. Sen hände nästan allt i andra perioden. Målchanserna avlöste varandra åt båda håll. Anders Wester ökade tidigt på ledningen. Men Gluggen genom Sebastian Benaouda, Newzad Palani och comebackande Anders Rengman, skapade också chanser, utan att få utdelning. I stället kom ett för matchen tungt 3–0-mål genom lagkaptenen Mattias Karlsson.

– Det är lite blandade känslor. Men med tanke hur säsongen ha varit bjuder vi upp skapligt ändå. Det var synd att det inte fick vara kamp ändå in. Vi kom aldrig riktigt nära, säger Andreas Thyr som var inblandad i hemmalagets samtliga tre mål i slutperioden.

Gluggen krigade på och kröp närmare, men Håsta var för starka och vann med fyra bollar. Den sista kom i tom bur i slutminuten.

– Det var relativt jämt spel. Men Håsta har några duktiga individuella spelare och det är delvis det som avgör. Vi blev också lite för passiv i försvarszonen.

Vad säger du om säsongen hittills?

– I början var det inte alls bra. De första fem-sex matcherna var vi riktigt under isen. Sen ryckte vi upp oss och tog två vinster. Och överlag gjorde vi en relativt bra prestation mot Håsta också. Det känns ändå som det är på uppgående, säger Andreas Thyr.

Mer läsning

Annons