Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joel Högberg tillbaka i Bollnäs/Hertsjö

/
  • Joel Högberg (till höger) i Gävles tröja den gångna säsongen.

Han har spelat i SSL med Karlstad IBF.
I fjol var han med när Gävle GIK tog klivet upp till den högsta serien.
Nu återvänder Joel Högberg till Bollnäs/Hertsjö.
– En topplacering vill jag åt, säger 26-åringen.

Annons

Säsongen 2011/12 blev Joel Högbergs sista i Bollnäs/Hertsjö, innan han lämnade för SSL-laget Karlstad. Att locktonerna då kom från lag på högre nivå var inte oväntat.

På den tiden spelade Bollnäs/Hertsjö i division 1 och den pålitlige målskytten Högberg snittade under två säsonger två poäng per match.

Det blev en hel säsong i SSL med Karlstad, men snålt med speltid, innan karriären gick vidare i Gävle GIK. Ett lag som Joel Högberg i våras var med och spelade upp till högstaligan.

– Det har varit sjukt roliga år, med både motgångar och framgångar. Jag har fått känna på den nivån och sett vad som krävs. Jag hade ångrat mig om jag inte hade tagit chansen, säger Joel Högberg.

Höjdpunkten under åren på högre nivå är inte svår att plocka ut. När Gävle GIK i våras säkrade SSL-platsen gjorde man det i ett högdramatiskt kval mot Järfälla, som fick avgöras på straffar. I straffläggningen satte Joel Högberg sin straff.

– Då var man nervös, men det var bara att försöka gå in och hänga den. Det var en lättnad när den gick in, inför en fullsatt Träffen och i ett avgörande till SSL, säger Högberg och lägger till.

– Det var det mäktigaste som jag har varit med om inom innebandyn.

Men när Gävles resa går vidare till SSL så väljer Joel Högberg att hoppa av. I stället är han klar för spel med den klubb som han lämnade 2012 – Bollnäs/Hertsjö. Ett något oväntat besked, men tiden för en helhjärtad elitsatsning är förbi.

– Jag och tjejen har fått barn och vi bor i Lingbo. Det blir för mycket att träna fem till sex dagar i veckan med Gävle, tiden räcker inte till. Så då blir det en återkomst till Bollnäs i stället, och det känns kul.

Intresse från andra håll saknades inte, bland annat var ett par division 1-klubbar på jakt efter hans signatur.

– Av klubbarna som hörde av sig så har jag mest hjärta för Bollnäs, jag hade några riktigt bra år där. Det här känns bäst för mig nu.

Han har hunnit göra en träning med laget, så någon större uppfattning om truppen har han inte hunnit skaffa sig. Men Joel Högberg spelar innebandy för att vinna.

– En topplacering vill jag åt, man spelar alltid för att vinna. Vi får försöka komma tillbaka till ettan på sikt.

Tränaren Jens Persson är nöjd med tillskottet.

– Joel är ett riktigt fint nyförvärv. Vi har kommit överens om två år, till att börja med. Det är bara att titta på statistiken. Karln har väl gjort över 100 mål för oss genom åren. En offensiv kraft att räkna med som kommer att lyfta hela laget, säger Persson.

>>> Läs även: "Fler spelare kan komma in"

Mer läsning

Annons