Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Hasselberg i IK Ljusdal

/
  • Förlusten i säsongsavslutningen i våras blev Erik Hasselbergs sista innebandymatch.

Efter mycket om och med spelar IK Ljusdal division 2-innebandy kommande säsong.
Men man får göra det utan veteranstjärnan Erik Hasselberg – som avböjt kontakter ända upp på superliganivå.
– Jag deklarerade inför den sista matchen förra säsongen att min karriär är över, säger den 37-årige backen.

Annons

Erik Hasselberg har tillbringat 15 säsonger i landets högsta och näst högsta innebandyserier – och varit med och vunnit två SM-guld.

Positiva saker att minnas från en lång karriär.

När IK Ljusdal förlorade sista matchen i division 3 förra säsongen – och då såg ut att gå miste om en plats i division 2 – fick den 37-årige backen uppleva den andra och avsevärt dystrare sidan.

– Det värsta jag har varit med om, säger Erik Hasselberg även nu ett halvår senare.

Men turerna har varit flera efter sista omgången i våras. Först tackade IK Ljusdal nej till att kvala till tvåan – men fick sedan en friplats till den omtalade västernorrlandstvåan, till vilken flera Hälsingeklubbar flytt.

Men dit följer inte den i särklass mest meriterade innebandyspelaren någonsin från Ljusdal med. Erik Hasselberg slutar.

– Jag har deklarerat att min karriär är över och den fick ett dråpligt slut. Det känns jävligt konstigt, säger han om att vara utan den sport han lagt en stor del av sitt liv på.

Trots att det nu var några år sedan han lämnade då allsvenska Gävle GIK så är Erik Hasselberg inte glömd i de stora sammanhangen.

– Hudik (Hudik/Björkberg) har ju ringt, men det gör de varje år. Sedan har det faktiskt varit ända uppe på superliganivå, även om det inte kom längre än en fråga, säger Erik Hasselberg om delar av de anbud han fått om att fortsätta spela.

– Tränad är jag väl kanske.., men nej, den tid som man måste lägga då finns inte, säger Erik Hasselberg, vars civila arbete och pendling till och från detsamma tar mycket av hans tid.

Men dörren står ändå lite på glänt för IK Ljusdal. Erik Hasselberg håller sig i form och lär säkert dyka upp på en och annan träning med laget.

– Jag tänker inte säga att jag ska vara med. Ska man spela i division 2 så bör man vara seriös, och säger man att man ska vara med så ska man vara det till det är över, säger han.

Men säg att laget drabbas av skador och så?

– Ja, kanske. Men det får jag ta ställning till då, jag lovar ingenting nu.

Erik Hasselberg ser ljust på IK Ljusdals kommande säsong. Han hyllar både samarbetsavtalet med allsvenska nykomlingen Hudik/Björkberg och att Ljusdal kommer ha ett lag även i division 3.

– Nu vet ju inte jag hur bra västernorrlandsserien är, men det slår i alla fall högre än att spela i hälsingetrean. I och med samarbetsavtalet med Hudik så kan det ju komma tre-fem spelare därifrån till varje match. Sedan är det roligt att det blir ett division 3-lag också, så de äldre som spelat i korpen blir med och stöttar upp. Alla som är med och tränar kommer ju att få speltid.

Läs mer om innebandytvåan:

>>> Bollnäs/Hertsjö: "Förstärker från nedlagd lokalkonkurrent"

>>> Håsta: "Vi är bättre än på många år"

>>> Gluggen: Tror på heta derbyn: "Kan nog hetta till"

>>> Wallvik: "Har löst målvaktsfrågan – kan ha spännande samarbete på gång"

>>> Rekorddeltagande från Hälsingland i Division 2: Så här har hälsingelagen värvat

Mer läsning

Annons