Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håsta stormar mot serieseger – redan klart för kvalet i mars: "Vi har ett bra lag"

/
  • Mattias Karlsson, lagkapten i Håsta som planerar att sluta efter säsongen.

Innebandyn i Hudiksvall mår bra just nu.
Hudik/Björkbergs damlag är klart för allsvenskt kval och herrlaget har tagit sig upp på fast mark i allsvenskan.
Samtidigt ångar Håsta på mot serieseger i division 2 och klubben är klar för kval till ettan.
– Vi har ett bra lag på papperet, säger Håstas lagkapten Mattias Karlsson.

Annons

Inför säsongen valde Håsta att byta division 2-serie från GUDH till Västernorrland. Ett drag som nu hjälpt klubben till överlägsen serieledning i den nya serien.

Läs mer: I huvudet på serieledaren Håsta

– Den serien är väl kanske inte den bästa man varit med om. Men vi har ett bra lag på papperet, det är ett kompetent lag för serien, säger Mattias Karlsson.

Håsta har vunnit 14 av 16 matcher den här säsongen. Den enda förlusten kom redan i omgång sju, för tre månader sedan.

Med fyra matcher kvar har laget mycket god chans till seriesegern. FBC Nordic Sundsvall ligger tvåa, sju poäng bakom Håsta. Serieledningen utökades då Håsta vann mot Nordic (6–3) i seriefinalen på bortaplan i helgen.

– Kvalet ser ju väldigt mycket bättre ut om man vinner serien. Framför allt efter segern mot Nordic känns det väldigt bra, säger Mattias Karlsson.

Hur bra skulle er trupp stå sig i division 1 tror du?

– Det är en annan femma. Jag har ju spelat i den serien så många år och kan lagen, det är en tuff serie helt klart. Men jag tror laget som vi har nu skulle stå sig mot den nedre halvan av division 1. Sedan, sätter man en perfekt matchplan kan man givetvis störa alla lag egentligen, säger Mattias Karlsson.

Läs mer: Derbyseger då skyttekungen fortsatte leverera

För 27-åringen själv blir det dock inget spel i division 1 nästa säsong, oavsett hur det går för Håsta i kvalet.

– Jag har aviserat att det är över om vi går upp i ettan. Eller egentligen i vilket fall som helst, det här blir sista året för mig, säger han.

Varför gör du det valet?

– Egentligen handlar det inte om motivation, utan jag spelar innebandy för att det är kul. Visst vore det jättekul att spela i allsvenskan eller i division 1, men nivån i division 2 i år har varit kul och enkel för jag har kunnat välja mellan jobbet och träning och ändå spela innebandy.

Någonting som naturligtvis skulle bli svårt på en högre nivå. Men än är Håsta inte där. Först väntar de fyra avslutande matcherna i grundserien och sedan ett kval som drar i gång i början av mars.

Läs mer: Tidigare Ljusdalsduo förstärkte Håsta

Är ni favoriter inför kvalet?

– Jag gillar egentligen inte att prata favoritskap i kval och så, men vinner man en serie så... Kommer vi etta bör vi klara kvalet, men allt kan hända, säger Mattias Karlsson.

För honom skulle ett avancemang för Håsta betyda mycket, även om han själv inte är med nästa säsong.

– Det var exakt det jag sa förra året när jag inte följde med H/B till allsvenskan. Drömmen var att först spela ett lag till allsvenskan, sedan ett lag till division 1 och sen sluta, säger han.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons