Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gluggen spelar för Cancerfonden

/

Gluggen gör sitt för att hjälpa till i kampen mot cancer.
Startskottet för insamlingen sker i helgen under Team Sportia Cup.
– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, säger ordförande Daniel Hallström.

Annons

Det finns mer än ett skäl att besöka Gluggens hemmamatcher i division 2 och division 3 under den kommande säsongen. Pengarna som samlas in kommer oavkortat att gå till förmån för Cancerfonden.

– Vi tar tio procent av alla biljettintäkter samt att vi kommer ha en insamlingsbössa på plats, säger Daniel Hallström.

Gluggens nytillträdda ordförande berättar om hur idén föddes:

– Vi känner att det är många i vår närhet i och kring laget som har drabbats på ett eller annat sätt och det finns en röd tråd inom föreningen att försöka hjälpa till med det.

– Det var ganska enkelt. Det känns helt rätt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det är så vi känner.

Gluggen har inte satt upp något mål för insamlingen, men det finns förstås en förhoppning om att innebandypubliken är beredd att göra en insats mot cancer.

– Kampanjen har fått jättemycket delningar på Facebook, Twitter och på hemsidan. Folk verkar engagerade och vi hoppas att det kan bidra med en extraslant när man kommer till matcherna.

Under lördag och söndag spelas Team Sportia Cup i Idrottshallen i Söderhamn. Totalt åtta lag är anmälda och från Hälsingland kommer Alfta, Gluggen och Bollnäs/Hertsjö.

– Det är den bästa upplagan hittills genom åren med fyra division 1-lag, tre division 2-lag och ett lag från trean. Den ligger helt rätt i tiden innan det rullar i gång ordentligt, säger, Daniel Hallström.

Mer läsning

Annons