Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gluggen hedrar bortgångne eldsjälen med insamling: "Hon var med och formade den här föreningen"

/

I mitten på februari gick en av Gluggens stora eldsjälar ur tiden.
Cancern tog Maria Tinglöws liv och på fredag kväll hedrar föreningen hennes minne på säsongens sista hemmamatch.
– Sorgen måste få ta sin tid, men samtidigt försöker vi att kämpa vidare med henne i tankarna, säger ordförande Daniel Hallström.

Annons

Gluggens IF är en förening i sorg. I mitten på februari gick Maria Tinglöw bort i cancer, och för den som är aktiv inom innebandyföreningen från Söderhamn är det garanterat ett välbekant namn.

– En stor eldsjäl som egentligen var med på alla håll och kanter. Hon gjorde i stort sett allting, ställde upp i cafeterian, hon åkte och handlade inför matcherna. Hon och Roffe har väl varit Gluggen, tillsammans med Jukka och Lisa. Hon har varit vår husmor, säger Gluggens ordförande Daniel Hallström.

På fredag kväll spelar Gluggen säsongens sista hemmamatch, då division 3-laget möter Wallvik. Då hedras Maria Tinglöws minne i vad föreningen kallar "Mias match".

Då avslutas även den insamling som Gluggen har kört under säsongen, varifrån pengarna går till Cancerfonden.

– Just nu är vi uppe i 11 200 kronor och vi hoppas på att den summan ska växa i samband med sista derbyt mot Wallvik. Det är fri entré och i stället hoppas vi att man väljer att skänka till Cancerfonden. Fem av våra sponsorer går också in och betalar tre kronor per åskådare till insamlingen, för att spä på det hela.

Stämningen i föreningen har varit lågmäld sedan beskedet om att Maria Tinglöw förlorat kampen mot sjukdomen.

– Det har varit turbulent såklart, alla känner med Maria och hennes familj. Vi försöker hålla fanan högt, men det är klart att det är jobbigt. Det är inte vem som helst som lämnat oss, det är en av våra stöttepelare. Sorgen måste få ta sin tid, men samtidigt försöker vi att kämpa vidare med henne i tankarna. Hon var en så positiv och glad person och hon finns med i våra tankar. Och det jobb som hon lade ner glömmer vi aldrig. Hon var med och formade den här föreningen, säger Daniel Hallström.

Begravningen var förra veckan och på den närvarade en rad Gluggenspelare. På Gluggens Facebooksida har lagkaptenen Andreas Thyr skrivit ett inlägg där han minns Maria Tinglöw.

– En rakt igenom snäll och ärlig människa som nu gått ur tiden, ett föredöme för oss alla. En plast-mor för oss i fantastiska Gluggens IF, där hon dag ut och dag in gjort allt för att hjälpa oss utan minsta eftertanke. En riktig eldsjäl och vän, skriver Andreas Thyr.

Maria Tinglöw blev 48 år gammal.

Mer läsning

Annons