Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division I väntar för Håsta efter stor dramatik

/

Håsta satt i förarsätet efter första kvalmatchen.
Då blev det rejäl dramatik i den andra innan de kunde säkra uppflyttningen till division I.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är så glad, säger Nicklas Forslöf direkt efter att Håsta säkrat uppflyttningen.

Annons

För Håsta behövde sin poängkung.

Inför tredje perioden stod det 3–3 i Njurundahallen och Håsta var då i division I.

106 sekunder senare hade Klockarberget gjorde både mål fyra och fem och kort senare även nummer sex för att helt plötsligt de vara i division I.

– Vi gör en fantastiskt andraperiod och allt känns jättebra i omklädningsrummet. Så går vi ut och får den här mardrömsstarten, och då är vi rejält nere i brygga, säger tränaren Johannes Persson.

Men så vaknade Håsta till. Daniel Wester smackade in sitt tredje för dagen innan Oskar Fahlberg hittade rätt i powerplay för att krympa avståndet i matchen till ett och Håsta hade då en plats i division I.

– I tredje perioden är vi alltid bäst. Det är inga som kan stå emot grabbarna när de kör.

Med drygt fyra minuter kvar att spela var det dags för Nicklas Forslöf att presentera sig för publiken i Njurundahallen.

Först kvitterade han till 6–6 innan han i numerärt underläge täckte ett par skott för att sedan kunna defilera in 7–6 i ett övergivet hemmamål efter att de tagit ut målvakten.

– Vilken jäkla match. Jag är helt slut, det var så spännande. Men vi reder ut det och jag är så glad, säger Forslöf.

Längst bak hade Håsta målvakten Fredrik Enberg. Att han släppte sex bollar förbi sig i matchen spelade mindre roll en dag som denna.

– En jävligt svängig match. Men vi löser det. Jag vet inte vad jag ska säga, så jävla skönt. De såg trötta ut i slutet av andra, men vi kanske ställer ut skorna lite i tredje, men med en jävla vilja så fixar vi det till slut, säger Enberg.

– Jag tycker vi har svårt att komma till i dag igen, men får de där små grejerna som gör att bollen går in. Men jag måste lyfta fram slitet från alla 20 gubbar, det är det som fixar det, säger Johannes Persson.'

Hur känns det med spel i division I nästa säsong?

– Det är fantastiskt roligt, sjukt roligt. Det ska bli intressant.

Mer läsning

Annons