Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSL-spelare kan förstärka H/B i allsvenskt kval: "Skulle höja laget en dimension"

/
  • Elsa Frisk förstärker H/B i det allsvenska kvalet, om hennes Dalen missar slutspel i SSL.

Hudik/Björkberg har säkrat kval upp till allsvenskan.
I kvalmatcherna får laget med stor sannolikhet förstärkning av SSL-spelaren Elsa Frisk.
– Det skulle ju höja laget en dimension, säger H/B-tränaren Johnny Olofsson.

Annons

I mars inleder Hudik/Björkberg kvalet till allsvenskan. Detta eftersom seriesystemen görs om på damsidan till den kommande säsongen.

Nuvarande division 1 blir i stället allsvenskan, men med två serier i stället för tre. Därför får H/B kvala direkt från division 2 till allsvenskan.

Läs mer: Hudikduon spelade hem JSM-guldet

Med stor sannolikhet får man göra det med en SSL-spelare i laget. Elsa Frisk, IBK Dalen, är klar för att spela med dubbellicens.

– Det är ju en otroligt bra förstärkning och skulle höja laget en dimension, säger Johnny Olofsson.

Det enda som kan stoppa Elsa Frisk från att spela kvalet med H/B är om hennes klubb Dalen går till slutspel i SSL. Med sju omgångar kvar ligger Dalen tre placeringar och tre poäng från en slutspelsplats.

Läs mer: "Det känns jättespännande"

19-årige Elsa Frisk är fostrad i H/B men gick innebandygymnasiet i Umeå och spelade då med Rig i division 1 i tre säsonger. Hon lämnade Umeå inför den här säsongen för att testa vingarna i SSL. Hon har spelat 19 matcher för Dalen och gjort ett mål.

H/B kan räkna in ytterligare förstärkningar till kvalet.

– Vi har ju några spelare som varit ute och spelat, som Alva Olofsson och Lina Elving, som kommer vara tillgängliga. Det ger oss goda möjligheter, men kvalet blir ändå väldigt tufft, säger Johnny Olofsson.

Läs mer: Andraplats i den blågula debuten

H/B leder sin division 2-serie före Klockarberget. Lagen har samma poäng men H/B har betydligt bättre målskillnad och en match mindre spelad, vilket gör att seriesegern ligger nära.

Vinner laget serien ser man ut att ställas mot Kalix i den första playoffrundan. Går man vidare där väntar vinnaren mellan Klockarberget och Thoréngruppen.

– Thoréngruppen har gått rent den här säsongen och satsar hårt på att gå upp, så det blir verkligen ett tuff motstånd om vi skulle gå dit, säger Johnny Olofsson vars H/B säkrat minst en plats i division 1 kommande säsong, om man skulle förlora kvalet till allsvenskan.

I framtiden hoppas klubben kunna göra fler samarbeten med IBK Dalen.

– I år är det för sent eftersom transferfönstret stängt, båda lagen har mycket att spela för så det gick inte att lösa. Men tankarna är att om de har ett SSL-lag och vi förhoppningsvis ett allsvenskt lag, samt de ett division 1-lag och vi ett division 2-lag, så kan det bli intressant med dubbellicenser och lån, säger Johnny Olofsson.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons