Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik/Björkberg tappar nyckelspelare

/
  • Alma Sundwall var H/B:s poängdrottning förra säsongen...
  • ...tätt följd av Sandra Norin som var näst bästa poängplockare i laget.

Hudik/Björkberg tappar två spelare till Sundsvall i division 1.
Det är nyckelspelarna Alma Sundwall och Sandra Norin som lämnar klubben.
– Det är både frustrerande och jätteroligt på samma gång, säger H/B-tränaren Johnny Olofsson.

Annons

Ettan och tvåan i förra säsongens interna poängliga lämnar Hudik/Björkberg. Alma Sundwall och Sandra Norin, båda 17 år, har gjort klart med Sundsvalls IBF i division 1.

– Vi är en extrem ungdomsförening som producerar ungdomar till högre seriesystem. Det är både frustrerande och jätteroligt på samma gång, säger Johnny Olofsson om spelartappen som försvagar H/B-truppen avsevärt.

Förra säsongen gjorde Alma Sundwall 38 poäng på 22 matcher och var med den noteringen seriens tredje bästa poängplockare. Sandra Norin gjorde 30 poäng på 21 matcher.

– Det är naturligtvis jättekul för tjejerna som får spela högre upp. Ibland leker man med tanken att få ha kvar alla spelare. Det är svårt i Hudiksvall, träningsmöjligheterna är sådär med få tider. Intresset är stort vilket är jättebra, men det finns ingen högskola och svårt att erbjuda jobb. Det är tufft.

Klart är i alla fall att Sundsvalls IBF är nöjda med att ha förstärkt med de båda 17-åringarna från Hudiksvall.

"I Alma och Sandra får vi två spelskickliga offensiva pjäser som vi tror kommer att förbättra lagets slagstyrka kommande säsong. Alma och Sandra kompletterar en redan ung och talangfull trupp. Vi är väldigt nöjda över att dessa två talangfulla tjejer vill fortsätta sina innebandykarriärer i Sundsvall" skriver klubben i ett pressmeddelande.

Som om tappen av Alma och Sandra inte vore nog har ytterligare två H/B-spelare gjort klart med andra klubbar.

Amanda Niclasson blev antagen till Moras innebandygymnasium, men blev sedan erbjuden en plats till RiG i Umeå. En plats hon tackade ja till, vilket gör att hon blir den sjätte damspelaren H/B levererar till Rig på bara några år.

Clara Andersson blev också hon antagen till Mora och kommer inte bli kvar i H/B.

– Det är fyra helt ordinarie spelare vi ska försöka täcka upp för. Nyförvärven Sara och Hanna Eriksson tar två platser, sedan kommer vi flytta upp någon underifrån, säger Johnny Olofsson som också hoppas få förstärkning från lite mer rutinerade pjäser.

– Vi hoppas på några som kanske gör comeback, som spelat förut och är oerhört bra. Men de kanske inte kan lägga ner 100 %. Det måste nästan finnas någon äldre spelare i laget, säger han.

Mer läsning

Annons