Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B: Plantskolan som aldrig får skörda frukten

/
  • Johnny Olofsson, tränare Hudik/Björkberg.
  • Amanda Niclasson är en av de i raden talanger som lämnat H/B under de senaste åren.

Ännu en gång tvingas H/B:s tränare Johnny Olofsson se på när klubbens egna talanger lämnar Hudiksvall – oftast till innebandygymnasium.
– Många av våra duktiga unga spelare försvinner alltför snabbt tyvärr, säger han.

Annons

För Hudik/Björkberg, som i år flyttar till Västernorrlands division 2 har det i vanlig ordning varit stor ruljans på spelare inför säsongen.

– Det man kan tycka är synd är att dessa spelare med lätthet skulle spela upp H/B i division 1 men man väljer tyvärr inte det alternativet. Det fattas helt klart ett innebandygymnasium i Hudiksvall, säger Johnny Olofsson.

Kommande säsong spelar fyra tidigare H/B spelare i Superligan samt sju spelare i division 1-klubbar.

Under de senaste åren har ett koppel av lovande spelare lämnat klubben – mest för studier på annan ort, men också för att få spela i en högre serie.

– Det lockar att spela på en högre nivå. Vi spelar i division 2 och skulle man vilja spela division 1 på hemmaplan, så gör man det om man stannar kvar. Hade merparten av de som flyttat under de senaste åren stannat skulle vi ha ett mycket bra och slagkraftigt division 1-lag, säger Johnny Olofsson.

Men trots att laget på nytt drabbas av kännbara förluster – i år främst av Sandra Norin och Alma Sundvall, som flyttar till division 1-laget Sundsvall, så är situationen varken ny, eller något som oroar H/B-tränaren Johnny Olofsson.

– Vi tappar spets, så är det. Men vi jobbar stenhårt inför varje säsong med att få ihop en slagkraftig trupp och det har vi lyckats med även i år, säger han.

För underifrån finns en rad spelare som knackar på dörren för att ta steg och fylla ut platserna. Johnny Olofsson nämner namn som Ebba Johansson på backfronten samt Ida Olofsson, Emelie Larsson, Emilia Berg, Melina Sundström och Fanny Nilsson på forwardssidan som spelare som kommer fortsätta att ta snabba steg.

– Dom här är ju i 16-årsåldern, och vi producerar ju talangfulla innebandyspelare på löpande band så det fylls på och kunna gå upp till division 1 med årets trupp är ingen omöjlighet, säger H/B-tränaren.

Och arbetet med att få truppen klar är ännu inte helt slutfört.

– Det är två spelare som inte är riktigt klara, men vi hoppas att det går i lås, säger Olofsson.

Mer läsning

Annons