Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succésäsongen – nu laddar Hudik Björkberg för kval med unik stomme: "Det är faktiskt otroligt"

/
  • Hudik Björkberg har vunnit tio raka matcher och har säkrat seriesegern.

Tio raka segrar, säkrad serieseger och överlägset bäst målskillnad i division 2.
Hudik Björkberg har gjort en fantastisk säsong och laddar nu för kval till allsvenskan med en trupp bestående av nio (!) spelare födda 1999 och 2000.
– De är lite av vår stomme och det är faktiskt otroligt, säger tränaren Johnny Olofsson.

Annons

En match återstår visserligen i division 2 för Hudik Björkberg, men seriesegern är redan säkrad. Därför blir matchen mot Njutånger på söndag enbart av akademiskt betydelse.

Samtidigt vill Hudik Björkberg gå in med en segerkänsla inför kvalet som startar 12 mars mot Kalix.

– Vi hoppas såklart utöka vår segerrad till elva nu på söndag mot Njutånger. Sedan väntar ett spännande kval mot Kalix i två matcher, en hemma och en borta, berättar Johnny Olofsson.

Första matchen spelas i Hudiksvall om två helger. Sedan väntar en träningsvecka innan kvalmatch två den 19 mars. 70 mil norrut, i Kalix.

– Vi vet inget om dem, förutom resultat och deras trupp. De har ett ungt lag, precis som vi. Vi har många tjejer som spelat viktiga matcher och cuper så jag tror vi har en god chans mot Kalix.

Om Hudik Björkberg skulle gå segrande ur striden mot Kalix innebär det att de tar sig vidare till kvalomgång två där antingen Team Thorengruppen eller Klockarberget väntar. Laget som vinner där blir kvalificerade till nybildade allsvenskan som startar nästa säsong.

– Vi såg ganska tidigt att vi hade möjligheten att ta steget upp till division 1. Vår tanke har varit att division 1 blir en fantastiskt härlig utmaning till nästa år. Men nu har vi en gratischans till att få spela i allsvenskan. Det känns riktigt häftigt, säger Olofsson som vill lyfta fram Hudiks målvaktspar som släppt in endast 20 mål på 11 grundseriematcher.

– Våra målvakter har varit superviktiga, Lisa Schön och Jennifer Schilke. Tyvärr missar Jennifer kvalet då hon opererat ett korsband. Lina står därför båda matcherna. De har varit en enorm nyckel för oss i år och Lina kommer bli det i kvalet också.

Förutom det talangfulla målvaktsparet finns en drös med betydelsefulla spelare i Johnny Olofssons trupp.

Och de flesta är bara 15-16 år.

– Vi har fem spelare födda 99 och fyra födda 00. De är lite av vår stomme och det är faktiskt otroligt. Till exempel Melina Sundström som ligger tvåa i poängligan och är nyss fyllda 16 år. Det är otroligt. Sedan har vi några äldre som väger upp också.

LÄS MER: Innebandylistan är tillbaka: "Hälsinglands bästa lag utan konkurrens"

Mer läsning

Annons