Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-årig poängdrottning inför allsvenskt bonuskval med H/B: "Äntligen lite motstånd"

/

En säsong på räls mot serieseger i tvåan.
Nu väntar sannolikt tuffare motstånd för Hudik/Björkbergs damer i bonuskvalet till nya allsvenskan.
– Härligt, det är så man utvecklas, säger 16-åriga poängdrottningen Melina Sundström inför lördagens första playoff-match mot Kalix hemma på Håstaholmen.

Annons

Hon började spela innebandy som sexåring.

Läs mer: Tog plats i veckans lista

Tio år senare är Melina Sundström, med Njutånger som moderklubb, säker på sin sak.

– Jag har testat annat också, som fotboll. Men innebandy är bara roligast, så är det, säger Melina Sundström.

Den 16-åriga topptalangen blev poängdrottning i division 2 Västernorrland med 25 mål och nio assist för totalt 34 poäng.

Nu ser hon fram emot en ny och häftigare utmaning i kvalet till allsvenskan.

Läs mer: Drama när herrarna fixade kontrakt

– Jag har längtat, äntligen lite motstånd. Det är ju som man utvecklas, genom att möta bättre lag, säger den snabba forwarden med det utpräglade målsinnet.

Det har hon fått många möjligheter att visa i en något ojämn och rumphuggen serie, där bara fem lag (sedan Jemtland hoppade av) mött varandra tre gånger.

Men det började med en relativ käftsmäll, och premiärförlust (1–5) borta mot Klockarbergets BK i Njurunda.

Läs mer: Kvaldrag efter succésäsong

– Tja, då blev man ju lite fundersam. Men sedan har det gått på räls hela vägen, säger tränaren Johnny Olofsson om säsongens fina facit med elva raka segrar och serieseger – tre poäng före jagande Klockarberget.

För både Hudik/Björkberg och Njutånger var det givet att välja den nordliga av division 2-serierna, medan Bollnäs/Hertsjö stannade kvar i GUDH-serien.

– Förbundet placerar lagen från Hälsingland i norr när det handlar om division 1, därför tyckte vi det var lika bra höra dit även i tvåan. Jag förstår faktiskt inte varför Bollnäs/Hertsjö stannade i GUDH, den här serien var bjöd på en lättare väg uppåt, säger tränare Olofsson.

Därför väntar ett bonuskval som också blir en spännande värdemätare för laget.

I det första av två playoff-steg gäller det att passera Team Kalix IBK, som vann en tuffare norrserie med bred marginal (tio poäng) till tvåan Boden.

– Jag vet inte mycket mer om Kalix än att det är ett ungt lag med några vassa spetslirare, säger Johnny Olofsson.

Och här gäller varningsflagg för Emelie Eliasson som kommer med 77 poäng (43+34) och Emma Andersson med 69 poäng (42+27).

– Jag har ändå en känsla av att vi kan fixa det här steget. Men nästa blir då desto svårare, där väntar sannolikt Team Thorengruppen som satsar hårt mot högsta serien. Samtidigt är vi nöjda med att ha plats i division 1 klar, det här är verkligen bara en bonus, konstaterar H/B-tränaren.

Den här möjligheten att ta två steg uppåt direkt finns just nu då förbundet nästa säsong etablerar den första allsvenska serien för damer.

Något som Johnny Olofsson välkomnar.

Läs mer: Flera blågula i H/B

– Herrarna har ju haft det länge, så det var verkligen på tiden. Det höjer både status och intresse med en allsvenska som näst högsta serie och inte bara division 1.

Returen i playoff 1 spelas i Kalix lördag 19 mars.

Läs mer: Så slutade division 2 Västernorrland

Läs mer: Så slutade division 2 GUDH

Mer läsning

Annons