Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen har flyttat – men har alla tankar på H/B: "Finns inget annat för mig just nu"

/

Hudik/Björkbergs skyttekung Johan Elving har flyttat till Uppsala för att plugga.
Men det finns ingen oro att han skulle ha tankarna i någon annan klubb.
– Det finns inget annat än H/B för mig just nu, säger han.

Annons

Mellan Uppsala och Hudiksvall skiljer ungefär 23 mil. En sträcka som inte stoppar H/B-skyttekungen Johan Elving från att fortsätta spela i H/B – trots att han flyttat till Uppsala för att plugga.

– Det är lite både och. Jag pluggar på helfart i Uppsala, så visst kan man kalla det jag flyttat, men jag pendlar hem och tränar med laget, säger han.

Läs mer: Elving om målformen: "Lite extremt på slutet"

Johan Elving är 21 år gammal och har spelat i H/B i hela sitt liv. Huruvida han kommer bo i Uppsala men spela kvar i klubben nästa säsong vet han inte.

– Så långt har jag inte tänkt över huvud taget faktiskt. Det är väl ingen hemlighet att det blir ganska mycket mer att tänka på för mig nu med studier på helfart i Uppsala och innebandyn så långt bort. Det blir en hektisk vardag och för att kunna prestera som jag gjort tidigare under säsongen har jag valt att bara fokusera på de sista matcherna den här säsongen, säger han.

Läs mer: H/B i topp på veckans innebandylista

På söndag, 31 januari, är det deadline för spelare att skriva på för andra klubbar. Men för Johan Elving har det inte varit ett alternativ att lämna H/B mitt under brinnande säsong.

– Nej, nej, nej absolut inte. Jag har alltid spelat i Hudik, varit med på hela resan och avancerat till allsvenskan. Den här säsongen har ju varit en dröm som funnits jättelänge, för mig och föreningen. Det har inte funnits något annat för mig, säger han.

Men som tvåa i skytteligan borde det finnas intresse för dig från andra klubbar?

– Det kanske det gör, men det är en fråga du får ställa till klubbarna, det kan inte jag svara på. Jag har i alla fall inte haft kontakt med någon klubb. Skulle det finnas intresse så har jag varit tydlig med att jag inte vill prata med andra klubbar nu ändå.

Läs mer: Dubbla trender bröts mot Västerås

Ingen risk att Johan Elving försvinner innan den här säsongen är över. För Hudik/Björkbergs del väntar några riktigt viktiga matcher i slutet av säsongen. Närmast Järfälla borta i helgen.

– Det är stenhårda matcher rakt igenom. Kollar man på tabellen ser Järfälla starkare ut än vissa andra lag, men vi kan inte gå runt och tänka på det. Segern senast var otroligt viktig för oss och vi tar med oss känslan från den matchen, säger Johan Elving.

H/B har en poäng upp till Tyresö Trollbäcken ovanför nedflyttningsstrecket.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons