Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutinerade poängkungen ser fram emot säsongen som nykomling: "Väntat på det här i några år"

Nicklas Forslöf har varit den lysande stjärnan i Håsta sedan han återvände till klubben efter spel i Hudik/Björkberg och Team Thoréngruppen. Efter tre säsongers dominans i division 2 förbereder han sig nu äntligen för en säsong i ettan med sitt Håsta.

Annons

Nicklas Forslöf har allsvensk erfarenhet. Nu får han spela högre upp i seriesystemet igen.

54 mål och smått osannolika 78 poäng på 21 matcher. Det blev Nicklas Forslöfs facit när Håsta vann division 2 Västernorrland förra säsongen. Med den poängproduktionen slutade han tvåa i skytteligan, men att han skulle varit för dominant för division 2 håller han inte med om.

– Nej, fan heller. Det är många tuffa matcher i tvåan också. Men det är klart, några poäng har det ju blivit, säger han.

Läs mer: Håsta kvalade till ettan efter stor dramatik

Den 30-årige forwarden öste in poäng även de två tidigare säsongerna i Håsta. Efter 22 mål på 21 matcher i allsvenskan för Thoréngruppen 2012/2013 är det kanske inte så konstigt att rutinerade Forslöf levererar på lägre nivå.

– Det har varit jäkligt kul. I fjol var det topp fyra-lagen som bjöd på tuffa matcher, annars blev det väldigt blandat kvalitetsmässigt, säger Nicklas Forslöf som ser mycket fram emot en nykomlingssäsong i ettan med Håsta.

– Det ska bli kul, man har väl gått och väntat på det här i några år nu, att få gå upp med Håsta. Det ska bli roligt att se alla yngre som får kliva fram, säger han.

Många yngre kommer tvingas kliva fram om det ska bli en rolig säsong för Håsta. Spelartappen inför säsongen är många, däribland klasspelare som Mattias Karlsson och Oskar Fahlberg. Men Nicklas Forslöf är trots det inte orolig.

Med rutin och poängproduktion blir Forslöf en viktig kugge för Håsta som nykomling  i ettan.

– Vi har tappat en del spelare och några har slutat men vi kan inte göra mycket åt det. Vi får köra på med det vi har. Klart att vi tappat bra spelare men vi har fått in några stycken också. Det är svårt att säga var vi står men jag tror vi kan göra det hyfsat bra i alla fall, säger han.

Du har inte själv funderat på att spela högre upp igen innan du slutar?

– Nej, jag har gjort mitt sånt. Jag kände när jag kom hem från Umeå att jag ville vara i Håsta resten av min tid.

Du trivs bra i klubben?

– Ja, det gör jag verkligen.

Läs mer: Håstas poängkung om allsvenskt kval: "Hela föreningen är förberedd"

30-årige Nicklas Forslöf är den med mest rutin i dagens Håstatrupp, någonting han hoppas kunna dela med sig av till alla lagets yngre spelare.

– Ja, man försöker väl i alla fall. Sen om dom lyssnar eller inte vet man inte, men förhoppningsvis, säger han med ett skratt.

Bland nyförvärven har Håsta plockat hem Simon Wennstig från Bollnäs/Hertsjö samt värvat in Mattias Blomberg från Wallvik.

Under försäsongen har Håsta än så länge spelat en träningsmatch, 3–4-förlust mot IBK Sundsvall som i fjol slutade åtta i division 1 Norrland.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Mer läsning

Annons