Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Alfta etablera sig

/

För bra för division 2 men inte tillräckligt starka för ettan?
Inte om du frågar sportchefen Tony Jansson.
Det här ska bli säsongen som jojo-laget Alfta etablerar sig i den högre serien.
– Vi har en bra kärntrupp, säger Jansson.

Annons

Upp och ner. Och upp igen. De senaste säsongerna har Alfta Indians haft prägeln av ett jojo-lag.

2012/13: Alfta tar klivet upp till division 1 efter att ha slutat trea i division 2.

2013/14: Alfta krigar in i det sista men slutar på tionde plats i division 1, och ramlar ur serien med en poängs marginal.

2014/15: Alfta slutar återigen trea i division 2, och flyttas upp till ettan.

En tydlig trend, som om den håller i sig betyder att även den här säsongen kommer att sluta med degradering.

Men det sägs att trender är till för att brytas, och det är precis vad den nytillträdde sportchefen Tony Jansson både hoppas och tror på.

– Vi har en bra kärntrupp och ett taggat gäng. Vi var väldigt nära att stanna kvar i ettan förra gången, så vi vet vad som krävs, säger han.

När han i våras klev i in sportchefsrollen fanns det några tydliga punkter att jobba med. Den främsta var att behålla spelartruppen intakt. Bland spelarna som har förlängt finns flera av fjolårets nyckelnamn, däribland poängkungen Johannes Sigvardsson och den rutinerade backen Tobias Johansson.

– Det har verkligen varit full fart. Jag har jobbat mycket med att säkra upp truppen och nu på slutet har truppen format sig och det ser riktigt bra ut.

En annan viktig punkt var att hitta en ny tränare, efter det att den stora Alftaprofilen och trotjänaren Mattias Asp tackade för sig som huvudtränare.

Men där pågår fortfarande jakten på en efterträdare.

– Det är fortfarande ingenting klart. Det skulle vi egentligen ha haft nu, men det är en trög marknad och fortsatt jobb som gäller. Vi har fortfarande en del alternativ och vi har en lösning om vi inte skulle hitta en ny tränare.

Kan det bli så att Mattias Asp trots allt tar plats i båset?

– Vi har inte pratat någonting om det. Han bestämde sig för att lägga av och det får vi respektera, även om han har ett stort Alftahjärta.

Med en månad till seriepremiären pågår försäsongsträningen för fullt, med träning tre gånger i veckan. Men innan den första tekningen i division 1 hoppas Tony Jansson även att han kan krydda truppen med ett eller flera nyförvärv.

– Vi har nyförvärv på väg in, men ingenting som är klart. Även det skulle helst ha varit klart tidigare. Men det känns bra att vi har säkrat truppen i alla fall, även om vi har tappat några spelare som tappat motivationen för innebandy. Vi har ett bra lag.

Du känner ingen stress över tränarsituationen?

– Jag är inte stressad över det, det känns tryggt och laget är så taggat ändå. Och som sagt så har vi en lösning om vi inte hinner få klart med en tränare till serien drar i gång.

Mer läsning

Annons